На Коломийщині відбувся міськрайонний мітинг-реквієм з нагоди 27-ї річниці Чорнобильської трагедії

29.04.2013
На Коломийщині відбувся міськрайонний мітинг-реквієм з нагоди 27-ї річниці Чорнобильської трагедії

26 квітня 2013 року біля Меморіального комплексу жертвам Чорнобильської трагедії відбувся міськрайонний мітинг-реквієм та громадська панахида з нагоди 27-ї річниці Чорнобильської трагедії за участю представників районної та міської влади.

Чорнобиль - це вічний докір людському сумлінню. Від 26 квітня 1986 року майже весь український народ живе «до і після» катастрофи на Чорнобильській АЕС.

На виконання у районі завдань та соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича щодо соціального захисту кожного постраждалого внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС спеціалістами управління праці та соціального захисту населення Коломийської районної державної адміністрації проводиться обстеження матеріально - побутових умов проживання малозахищених сімей з числа осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та 7 особам виплачено одноразову грошову допомогу за рахунок коштів районного бюджету на загальну суму 1 150,00 грн.

В управлінні праці та соціального захисту населення Коломийської районної державної адміністрації станом на 01.04.2013 року на персоніфікованому обліку пільгових категорій громадян перебуває 242 особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Згідно Закону України ”Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” пільговим категоріям надаються пільги на житлово - комунальні послуги, зв’язок, санаторно - курортне лікування, тверде паливо, проїзд та компенсації.

Ми низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС нашого району, які не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, тим, хто зупинив стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, такі люди – справжні герої, які на все життя стали нам рідними і близькими. А ті, хто відійшов у вічність, залишаються навічно у наших серцях.

За сприяння обласної, районної та міської влади у 2012 році було видано книгу пам’яті «Чорнобиль. Коломийщина. 25 років після трагедії».

Поділитися: