На Коломийщині відбувся Фестиваль малої авіації

12.07.2013
На Коломийщині відбувся Фестиваль малої авіації

6 липня 2013 року відбувся фестиваль малої авіації, приурочений святкуванню дня Івана Купала, на території громадської організації «Прикарпатська дитячо-юнацька спортивна асоціація малої авіації».

Голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич за активне виховання майбутніх пілотів, розвиток авіації та з нагоди проведення Фестивалю малої авіації вручив грамоту голови райдержадміністрації підполковнику у відставці, колишньому військовому пілоту, керівнику Прикарпатської дитячо-юнацької спортивної асоціації малої авіації Табанюку Ігору Петровичу та привітав присутніх зазначивши, що на Коломийщині активно реалізуються соціальні ініціативи Президента України Віктора Федоровича Януковича «Діти – майбутнє України», зокрема «Кожній дитині – всебічний розвиток». Глава Держави значну увагу приділяє розвитку молоді. Турбота про молоде покоління є важливою частиною роботи влади. Розроблена і здійснюється молодіжна політика. Держава підтримує молоді сім’ї. Розширюються можливості для отримання середньої, вищої, спеціальної освіти. Розвиваються юнацькі та молодіжні клуби та центри. Успішно функціонує Молодіжна адміністрація при Коломийській районній державній адміністрації. Велика увага приділяється зниженню молодіжного безробіття. Також в районі на виконання соціальних ініціатив функціонує 11 універсальних спортивних майданчиків із синтетичним покриттям в селах Ковалівка, Корнич, Іванівці, Малий Гвіздець, П’ядики, Спас, Турка, Угорники, Ценява,Велика Кам'янка, селищі Гвіздець. 12 липня в селі Воскресинці відбудеться також відкриття спортивного майданчику із синтетичним покриттям та оновленого стадіону, з новими роздягальнями, санвузлом, душовими кабінами та трибун з пластиковими сидіннями. Влада області та району і в подальшому будуть допомагати в розвитку нашого молодого покоління. Побажав молоді активно брати участь у подальшому відродженні авіації, а саме розвитку дитячо-юнацької спортивної асоціації малої авіації в нас в районі та розбудові вільної і процвітаючої держави Україна.

В заходах фестивалю відбулись показові виступи польотів авіамоделей (літаків, вертольотів, запуск моделей ракет), показові заїзди автомоделей, показові гонки мотокрос Ендуро.

Цьогоріч захід відвідав також і власник приватного аероклубу «Явсон», майстер вищого пілотажу, президент Федерації літакового спорту Ураїни Яворський Олександр Павлович, де здійснив показові виступи польотів та продемонстрував фігури вищого пілотажу.

Поділитися: