На Коломийщині відбулись урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції

16.12.2013
На Коломийщині відбулись урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції

На Коломийщині 14 грудня 2013 року відбулись урочисті заходи біля каплички Чорнобильський Спас з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. В урочистостях взяли участь районна та міська влада, духовенство та громада Коломийщини.

Аварія, що сталася в квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства.

14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

Цей день в Україні відзначається, як День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, що визначено Указом Президентом України № 945/2006 року від 10 листопада 2006 року.

Серед сотень тисяч українців, хто, не шкодуючи власного життя і здоров’я, боровся зі страшним лихом, допомагав іншим вижити, було чимало наших земляків, які сумлінно виконували покладену на них рятівну місію, виявляючи високий професіоналізм, справжній героїзм та самовідданість. Тисячі співвітчизників завчасно пішли з життя. Чорнобиль ще довго нагадуватиме про себе. Проте суверенна держава Україна робитиме все для того, щоб подібне до цього не повторилося.

Поділитися: