На Коломийщині відбулись урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції

20.12.2014

На Коломийщині 14 грудня 2014 року відбулись урочисті заходи біля каплички Чорнобильський Спас з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. В урочистостях взяли участь керівник апарату райдержадміністрації Оксана Будько, заступник голови районної ради Михайло Угорський, заступник міського голови Володимир Тарновецький, духовенство та громада Коломийщини.

Безперечно, масштаби чорнобильського лиха могли б бути незрівнянно більшими, якби не самопожертва сотень тисяч учасників ліквідації наслідків цієї аварії – наших співвітчизників, зокрема з Коломийщини. Ризикуючи власним життям та здоров’ям, надзвичайно мужні люди-ліквідатори виконали свій професійний і громадянський обов’язок, захистили людство від подальшого розповсюдження небезпечної радіації.

Серед сотень тисяч українців, хто, не шкодуючи власного життя і здоров’я, боровся зі страшним лихом, допомагав іншим вижити, було чимало наших земляків, які сумлінно виконували покладену на них рятівну місію, виявляючи високий професіоналізм, справжній героїзм та самовідданість. Тисячі співвітчизників завчасно пішли з життя. Чорнобиль ще довго нагадуватиме про себе.

З вдячністю ми вшановуємо тих, хто віддав власне життя і здоров’я задля майбутнього не тільки своїх рідних та близьких, але й усього людства. Багато з них, ліквідаторів чорнобильської аварії, на превеликий жаль, вже відійшли у вічність… Пам’ять про них завжди буде світлою.

Поділитися: