На Коломийщині провели семінар для роботодавців

29.07.2013

На виконання пункту 2 окремого доручення облдержадміністрації від 08.07.2013 року №55/0/10-13/01-129, відповідно до пріоритетних напрямів програми Президента України Януковича В.Ф. «Україна – для людей», Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та з метою реалізації Закону України “Про зайнятість населення” на території Отинійської селищної ради Коломийський міськрайонний центр зайнятості спільно з представником Коломийської районної державної адміністрації та іншими соціальними партнерами 26 липня провів виїзний семінар з роботодавцями сіл Ворона, Угорники, Торговиця, Глибока, Струпків та селища Отинія на тему: «Нові інструменти підвищення ефективності зайнятості населення, регулювання ринку праці».

Захід відкрив директор міськрайонного центру зайнятості Мирослав Мацьків, який зазначив, що Законом України «Про зайнятість населення» запроваджено низку компенсаційних пільгових програм, які є важливими як для роботодавців, так і населення, що працевлаштовується.

Начальник управління економіки Коломийської районної державної адміністрації Любов Глушкова поінформувала про Програму соціально-економічного та культурного розвитку на 2013 рік в Коломийському районі, начальник контрольно - ревізійного відділу управління Пенсійного Фонду України в м. Коломиї та Коломийському районі Олександр Константінов в своєму виступі висвітлив питання легалізації трудових відносин.

Спеціалісти профільних відділів центру зайнятості детальніше поінформували присутніх про нові статті Закону України «Про зайнятість населення», надали інформацію про механізми стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та працевлаштування на них громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці, шляхом виплати компенсації роботодавцю в розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за відповідну особу. Окремо поінформовано роботодавців про стажування під час навчання – набуття досвіду і стажу роботи для молодих фахівців, та звернуто увагу на Постанову Кабінету Міністрів України «Про Порядок видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці». Було зазначено, що особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, мають право на одноразове отримання ваучера для підтримання їх конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів.

Учасники зустрічі отримали вичерпну інформацію щодо широкого спектру можливостей, які надає новий Закон України «Про зайнятість населення», а також відповіді на питання, що їх цікавили.

Поділитися: