На Коломийщині проведено заходи “Майдан – в серцях народу, Майдан – у пам’яті людській” з нагоди вшанування Дня гідності та свободи

24.11.2014
На Коломийщині проведено заходи “Майдан – в серцях народу, Майдан – у пам’яті людській” з нагоди вшанування Дня гідності та свободи

В читальному залі Коломийської центральної районної бібліотеки міста Коломиї та Коломийського району відбулася експрес-інформація “Майдан – в серцях народу, Майдан – у пам’яті людській” з нагоди вшанування Дня гідності та свободи.

21 листопада 2013 року, у день Собору Святого Архистратига Михаїла, покровителя Києва, Україна вийшла на майдани і вулиці, вийшла за свою честь і свободу, за гідність держави і людини, за право увійти у співдружність вільних народів світу. Три місяці стояв Український Майдан – під осінніми дощами і мокрими снігами, під дзвонами храмів на Різдво Христове і морозами на Водохреща. Бог і Україна – таким був високий вимір людського духу.

Чи могла передбачити Україна, що на 23-му році незалежності, вона знову насипатиме могили над своїми полеглими синами, вкриватиме їх державними прапорами?

Всіх полеглих з вірою у вільну Україну нарекли “Небесною Сотнею”.

Є серед цих героїв і наші земляки – 38-річний Ігор Ткачук з села Велика Кам’янка 52-річний коломиянин Богдан Калиняк.

Герої не вмирають! Слава героям!

Працівники центральної районної бібліотеки поклали квіти до стенду Героїв Небесної Сотні та запалили свічу пам’яті.

Поділитися: