На Коломийщині проведено вечір-реквієм присвячений 80-тим роковинам Голодомору

25.11.2013
На Коломийщині проведено вечір-реквієм присвячений 80-тим роковинам Голодомору

22 листопада 2013 року на Коломийщині в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та покуття ім..Й.Кобринського відбувся вечір-реквієм присвячений 80-тим роковинам Голодомору.

На заході були присутні голова Коломийської райдержадміністрації М.М.Негрич, начальник відділу культури райдержадміністрації Л.П.Федор, професори, доценти Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника, Преосвященний Владика Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Василій, всечесні отці, культурно-посвітницька громадськість району.

Голова Коломийської райдержадміністрації відмітив: «Ми нащадки тих, хто вижив у ті страшні часи, усвідомлюючи моральний обов’язок перед минулими і прийдешніми поколіннями, повинні свято шанувати пам’ять мільйонів співвітчизників, які стали жертвами голодомору 1932-1933 років в Україні».

Присутні послухали доповідь та переглянули документальний фільм про Голодомор 1932-1933 років.

Загалом від Голодомору 1932-1933 років в Україні загинуло за різними джерелами від 3,2 млн. осіб (за даними Інституту демографії) – до 4 млн. осіб. Лише за п’ять місяців 1933 року в Україні загинуло стільки людей, скільки померло за п’ять років.

Хоч Великий Голод 1932-33 років і не зачепив Західну Україну, галичани підтримували східних братів, збирали і відправляли благодійну допомогу.

Поділитися: