На Коломийщині проведено нараду щодо реалізації в Коломийському районі завдань Президента України В.Ф. Януковича щодо забезпечення якісних умов забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання

17.09.2013

16 вересня 2013 року перший заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Панчук Роман Теодорович провів оперативну нараду з першим заступником, заступниками голови, керівником апарату райдержадміністрації щодо реалізації в Коломийському районі завдань Президента України В.Ф. Януковича щодо забезпечення якісних умов забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання.

Перший заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Панчук Р.Т. зазначив: «З метою реалізації в районі завдань Президента України В.Ф. Януковича щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання в Коломийському районі проводиться цілеспрямована робота. Згідно Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» з 01.01.2013р. збільшився прожитковий мінімум на одну особу і відповідно збільшився розмір всіх видів державних соціальних допомог. За січень-липень 2013 року отримали різні види державних соціальних допомог 11 202 сімей на суму 73 363,8 тис.грн.

Субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива надано 1900 сім’ям на суму 1364,0 тис.грн.

Не залишились поза увагою особи з інвалідністю, які потребують забезпечення технічними засобами реабілітації та кріслами колісними. У цьому році інвалідів району забезпечено 41 технічним засобом реабілітації, в тому числі для дітей інвалідів 11 штук, 30 інвалідних колясок та 23 путівок для інвалідів та ветеранів війни.

При управлінні праці та соціального захисту населення райдержадміністрації з січня 2013 року працює «Мобільний соціальний офіс» для здійснення виїзного обслуговування населення району щодо забезпечення в межах своїх повноважень реалізації державної політики соціального захисту населення. Згідно затвердженого графіка управлінням з початку року було здійснено 13 виїздів «Мобільного соціального офісу» в села Турка, Коршів, Підгайчики, Велика Кам’янка, Спас та в селища Отинія, Печеніжин, Гвіздець:

- кількість прийнятих заяв про призначення усіх видів соціальної допомоги, компенсацій, субсидій та пільг – 216;

- кількість наданих консультацій – 50.

В управлінні праці та соціального захисту населення райдержадміністрації на обліку перебуває 3 сім’ї, які отримують соціальну допомогу на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошове забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам. Протягом січня-липня 2013 року такої допомоги виплачено на суму 72,7 тис.грн.».

Поділитися: