На Коломийщині продовжується об’їзд сільськогосподарських гуртово-роздрібних ринків та торгових точок району щодо здійснення ярмаркових заходів

25.10.2013
На Коломийщині продовжується об’їзд сільськогосподарських гуртово-роздрібних ринків та торгових точок району щодо здійснення ярмаркових заходів

19 жовтня 2013 року голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич здійснив об’їзд сільськогосподарських гуртово-роздрібних ринків та торгових точок району щодо здійснення ярмаркових заходів.

Підприємства Коломийського району, а саме ФГ «Прометей», ПП Стефанців, Коломийський відділ Прикарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції інституту сільського господарства Карпатського регіону, ПСВТП «КВІЛТ», ПП «Степан Мельничук» взяли участь в обласній ярмарці, яка проводилась по вул. В.Стуса (ринок «Східний» «ТзОВ Гаразд України» м. Івано-Франківськ, де представляли продукцію власного виробництва. ПП «Степан Мельничук» та ФГ «Прометей» представили по 2 транспортні одиниці кожний, з яких реалізовували продукцію на ринку.

Проведено ярмаркові заходи на сільськогосподарському гуртово-роздрібному ринку ТзОВ «Коломийський Колос», МП «Торговиця» в м. Коломия, де сільськогосподарські та переробні підприємства району, власники особистих селянських господарств реалізовували продукцію власного виробництва. Так, АФ «Прут», ПСВТП «КВІЛТ», ТзОВ «АБО-МІКС», ТзОВ «Компанія «Агро-Дует» реалізовували продукцію власного виробництва, зокрема: картоплю по 2,80-3,50грн, капусту - 1,00-1,30грн., моркву – 2,50-3,00грн., столовий буряк – 1,80-2,50грн., яблука – 3,00-3,50грн. за кілограм.

ПСВТП «КВІЛТ» представив продукцію солених огірків та помідорів, квашену капусту, опеньки, цибулю, сухофрукти, соки.

ТзОВ «Компанія «Агро-Дует», приватні підприємці Наливайчук І.І. (с. Загайпіль), Стасюк В.М. (с.Черемхів) реалізовували насіннєве, продовольче та фуражне зерно. Середні ціни продовольчого зерна становили 1,70-1,90грн за 1кг., тоді як середня ціна на ринку 1,90-2,10грн. за 1кг.

АФ «Прут» реалізовували хлібобулочні, кондитерські та м’ясо-ковбасні вироби по ціні виробника.

Власники особистих селянських господарств із сіл Підгайчики, Замулинці, Велика Кам'янка, Джурків, Годи-Добровідка, Іванівці, Мишин, Турка, Восресинці, Семаківці, Жукотин Коломийського району та сіл Тишківці, Чортовець, Вербівці, Серафинці Городенківського району, сіл Герасимів, Гавриляк та Обертин Тлумацького району реалізовували картоплю по ціні від 1,50 до 3,60грн. в залежності від фракції, тоді як приватні підприємці-реалізатори продають картоплю на КП «Коломийський центральний ринок» по 4,50- 4,80 грн. за кілограм.

19 жовтня 2013 року власники особистих селянських господарств Марціновська С.М. (с. П’ядики), Іванюк Л.В., Іванюк І.В. (с. Іванівці), Габнюк Д.С. (с. Замулинці), Пастернак Я.Я., Онищук П.М. (с. Турка), Ткачук Д.Г., Дідик В.Г., Кнігніцька М.П. (с. Велика Кам’янка), Вінтоняк В.М. (с. Мишин), Кучірка В.І. (с. Підгайчики), Мельничук М.М. (с. Годи-Добровідка) на МП «Торговиця» та ТзОВ «Коломийський Колос» продавали картоплю в переважній більшості від 1,50 до 3,60грн. за кілограм, що в середньому на 20- 30 коп. дешевше в порівнянні до минулої ярмарки 12 жовтня 2013 року.

Спостерігається зниження ціни на капусту, столовий буряк, моркву. В залежності від фракції та розфасовки ціни на капусту від населення становили від 1,00 до 1,30грн., моркву - 2,50-3,50грн, столовий буряк – 1,80-2,50грн., цибулю - 4,20 до 5,0грн. за 1 кілограм.

Власники особистих селянських господарств реалізовували яблука від 3,50 до 7,00грн за кілограм.

Молоко та молочні продукти від населення: 4,00-4,50 грн., сметана - 18,00-20,00 грн. за 1 літр, сир домашній -14,00-16,00 грн., бринза 35,00 грн. за 1 кілограм.

Ціни на крупу (пшеничну, ячмінну) становили від 2,80-3,00грн., кукурудзяну – 3,00-4,00 грн. за кілограм в залежності від помолу та якості.

Слід відмітити, що спостерігається зменшення кількості реалізованої продукції (картоплі, капусти) в порівнянні з попередніми ярмарками, що свідчить про те, що населення району, в основному, забезпечило себе даною продукцією.

19 жовтня 2013 року на ринку «Східний» «ТзОВ Гаразд України» м. Івано-Франківськ було задіяно 7 транспортних одиниць, на ринках МП «Торговиця» та ТзОВ «Коломийський Колос» в м. Коломия – 78 транспортні одиниці, в тому числі 35 з Коломийського району.

Що стосується торговельної мережі, то слід сказати, що в даний час торгівельна мережа місцевих товаровиробників в районі представлена 33 торговими точками товаровиробників, з яких 7 точок облаштовано в 2013 році, зокрема:

- ФГ «Прометей» в 2013році облаштовало магазини в селищах Гвіздець (площа 10кв.м), Печеніжин (9 кв.м), Отинія (9кв.м), а в 2009 році торгову точку на центральному ринку м.Коломия площею 6 кв.м, де торгують овочами, фруктами, м'ясоковбасними виробами, субпродуктами. Картоплю завозять в дані торгові точки по замовленню громадян.

- ПП «Степан Мельничук» має торгову точку на центральному ринку м. Коломия, яку встановлено в 2013 році, де реалізовує овочі, фрукти, молоко та хліб. В даний час завершує облаштування малої архітектурної споруди для реалізації продукції власного виробництва в мікрорайоні Леонтовича та по вул. С. Бандери м. Коломия. Поки ще не закінчено облаштування торгових точок в вищезгадані мікрорайонах, то ПП «Степан Мельничук» реалізовує сільськогосподарську продукцію щляхом завезення її автомашинами в ці мікрорайони щоденно. Ціна на картоплю становить від 2,80-3,50грн., капусту 1,10-1,30грн., яблука по 3,50грн. за кожний кілограм.

- ПП Стефанців Р.В. облаштовано 4 торгові точки «Воскресинецькі ковбаси», одну точку облаштовано в 2013 році.

місце розташування : м.Коломия, вул.Мазепи (30кв.м), вул. Січових Стрільців (кіоск 10кв.м), вул. Бандери (кіоск 10кв.м), с.Воскресинці (територія виробництва);

- ПП Мацьків В.М. – облаштовано 4 торгівельні точки, зокрема:

м.Коломия, вул. Грушевського 23 (площа 35 кв.м), вул. Міцкевича 14 (площа 35 кв.м) облаштована в 2013році), вул. Бандери 2 (площа 30 кв.м), та в с. Сопів на території виробництва.

- ПП «Гермес-1» - магазин «Гермес» - м.Коломия, вул. Сагайдачного (30 кв.м) , площа Ринок ( 30 кв.м), та в с. Сопів на території виробництва.

- ПП Григорчук М.М. - магазин «Ковбасир» м.Коломия, вул. Січових Стрільців (35 кв.м), вул. Мазепи (50 кв.м), 4 торгові точки на центральному ринку м. Коломия (24кв.м), та 1 торгова точка на ринку «Грант» (район залізно-дорожнього вокзалу (10 кв.м), вул. Шухевича (М’ясна комора») (8 кв.м), вул. Театральна (12 кв. м), та в с. Раківчик на території виробництва (12кв.м).

- Агрофірма «Прут» - розташування магазинів м.Коломия, вул. Чорновола

(30кв.м), вул. Січових Стрільців (30кв.м), вул. Бандери (30кв.м), та в с. Загайпіль (територія виробництва);

-Приватний підприємець Семчук В.І.- торгівельна точка на ринку с.Коршів

( 5кв.м) та на території виробництва - (8кв.м) - реалізовує хлібобулочні вироби.

Поділитися: