На Коломийщині Козак Катерина Іванівна відсвяткувала 117 - ту річницю від дня народження

15.02.2014
На Коломийщині Козак Катерина Іванівна відсвяткувала 117 - ту річницю від дня народження

14 лютого 2014 року на Коломийщині Козак Катерина Іванівна відсвяткувала 117 - ту річницю від дня народження.

Привітати найстаршу жительку планети приїхали голова Івано-Франківської обласної державної адміністарції Василь Михайлович Чуднов та голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич. Очільники області та району вручили цінні подарунки та побажали ще довгих літ життя.

Передали довгожительці й привітання від Міністра соціальної політики України Наталії Королевської.

А Коломийський хор «Просвіта» вітаючи пані Катерину заспівали колядок та «Многая Літа».

Козак Катерина Іванівна народилась в с.Хотимир Тлумацького району Івано-Франківської області.

Пережила часи Австро-Угорської імперії, Західноукраїнської Республіки, другої Речі Посполитої, Радянського Союзу. Пам’ятає Першу і Другу світові війни.

Жінка працювала різноробочою у колгоспі “Прапор комунізму” на Тлумаччині. Трудовий стаж становить 100 днів. Не була заміжня. Своїх дітей жінка не мала, виховувала доньок своєї сестри, які нині доглядають за довгожителькою. По лінії сестри пані Катерина має два онуки, сім правнуків і дев’ять праправнуків.

До кінця лютого 2014 року найстарша мешканка України Катерина Козак, повинна потрапити в Книгу рекордів Гіннесса, як найстарша на планеті (зараз цей титул належить 115 -річній японці Місао Окава ). За словами представниці реєстру рекордів України Лани Вітрової, вже зібрані і відіслані в Лондон архівні документи по бабці.

Поділитися: