На базі Отинійської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання Координаційної ради з питань профілактики поширення наркоманії, алкоголізму, тютюнопаління, токсикоманії, захворювання на ВІЛ-інфекцію, СНІД та туберкульоз серед молоді

23.03.2012
На базі Отинійської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання Координаційної ради з питань профілактики поширення наркоманії, алкоголізму, тютюнопаління, токсикоманії, захворювання на ВІЛ-інфекцію, СНІД та туберкульоз серед молоді

21 березня 2012 року на базі Отинійської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання Координаційної ради з питань профілактики поширення наркоманії, алкоголізму, тютюнопаління, токсикоманії, захворювання на ВІЛ-інфекцію, СНІД та туберкульоз серед молоді.

У засіданні взяли участь головний спеціаліст відділу освіти Коломийської райдержадміністрації Угринчук Л. П.; лікар-нарколог ЦРП Андрейчук З. М., оперуповноважений ВКМСД Коломийського МВ УМВС капітан міліції Вінтоняк М. І., спеціаліст першої категорії служби у справах дітей Коломийської райдержадміністрації Знайда В.М., декан-мітрат Коломийсько-Чернівецької єпархії о. Василь Мельничук, учні Отинійської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Угорницької ЗОШ І-ІІ ступенів, Ліснохлібичинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Голосківської ЗОШ І-ІІ ступенів, Ліснослобідської ЗОШ І-ІІ ступенів, Раківчицької ЗОШ І-ІІІ ступенів (всього 210 учнів).

Перед присутніми виступив лікар-нарколог Зіновій Андрейчук, який акцентував увагу на одну із найгостріших проблем сьогодення – наркоманію неповнолітніх. Щорічно наркоманія в Україні збільшується на 5-10%. 70% наркоманів – це молодь до 25 років.

Володимир Знайда (спеціаліст першої категорії служби у справах дітей Коломийської райдержадміністрації) розповів про негативні явища в молодіжному середовищі.

Говорилось на засіданні і про новітні технології, які сьогодні дуже шкодять здоров’ю. Капітан міліції Мар’яна Вінтоняк вказала на правила користування мобільними телефонами в межах школи, по-материнськи застерегла дітей по можливості менше користуватися мобільними телефонами, бо вони, як відомо, спричиняють серцево-судинні захворювання.

Декан Коломийсько-Чернівецької єпархії о. Василь Мельничук вів мову про духовне та тілесне здоров’я. Молоді люди часто піддаються спокусам, які пропонує сучасний світ: алкоголь, куріння, наркотики, тому священнослужителі всіма силами заохочують молодь до життя за Божими правдами, бо тільки у стані Божої ласки людина є здоровою.

У роботі над формуванням ціннісного ставлення школяра до свого здоров’я допомагає програма «рівний - рівному», яку впроваджує педагог-організатор Марцинюк Л. М. Під її керівництвом агітбригада школи продемонструвала свої знання і таланти. Інсценізуючи два різні молодіжні угрупування – Добро і Зло, - з допомогою казки, пісень учні розповіли про шкідливість алкоголю, тютюну та наркотиків.

Поділитися: