Михайло Вишиванюк радить сільським головам створити Ради старійшин

01.03.2013

Сприяти у створенні громадських рад, зокрема у кожному селі заснувати Раду старійшин як дорадчий, консультативний, допоміжний орган співпраці з сільським головою, місцевими депутатами рад, порадив головам райдержадміністрацій та міським головам міст обласного значення голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк під час підсумкової прес-конференції, 25 лютого, що транслювалася у «прямому ефірі» обласного телебачення «Галичина».

Тема прес-конференції: що зроблено в області впродовж 2010-2012 років у плані соціально-економічного розвитку, що наразі не вдалося і плани на рік поточний, оголошений Роком доріг.

Михайло Вишиванюк, як і Президент України Віктор Янукович, особливу місію покладає на формування громадянського суспільства, на активність громади та її відповідальність за прийняття колегіальних рішень, важливих для життєдіяльності тієї чи іншої території, села, селища, міста. А ще голова облдержадміністрації рекомендує органам виконавчої влади по вертикалі якнайактивніше залучати до вирішення великих і малих місцевих проблем депутатів рад різних рівнів, залучати своїх обранців до участі у діяльності різних галузевих комісій, в тому числі перевіряючих, з тим, аби вони «були у темі», радили, підказували, бачили шляхи розв’язання місцевих проблем, по можливості їх вирішували «задля свого ж авторитету, а не лише контролювали, як працюють інші».

Мовляв, органи влади - виконавчі, представницькі – загалом це влада, яку пересічні люди справедливо не ділять, а якщо за щось критикують, нарікають, то перепадає усім.

Поділитися: