Моніторингове обстеження закладів освіти Коломийського району триває

01.02.2023

Навчальний процес має бути безпечним, діти повинні вчитися в теплі.

Заступниця голови райдержадміністрації Ганна Кравчук спільно з представниками Держпродспоживслужби, працівниками Коломийського районного управління Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області продовжили моніторингове обстеження закладів освіти Коломийського району. Відвідали заклади освіти Отинійської та Коршівської територіальних громад, зокрема Ліснохлібичинський ліцей, Закрівецьку початкову школу, Грабицьку та Ліснослобідську гімназії. Всі перелічені заклади, крім Ліснослобідської гімназії, розпочали навчання в очному режимі, в зазначеній гімназії тривають канікули та проводяться ремонтні роботи по заміні світильників на енергозберігаючі. За словами керівниці Ліснослобідської гімназії Галини Бабинюк, заміна ламп дасть можливість економити електроенергію та знизить навантаження на енергетичну інфраструктуру. Це є добрий приклад для всіх керівників навчальних закладів.

Разом з керівниками обговорили питання, яке наразі є нагальним, а саме: поговорили про організацію безпечної експлуатації дизельних генераторів, про важливість запасів паливно - мастильних матеріалів для повноцінної роботи установ в умовах відключення електроенергії.

Зокрема, увагу присутніх було прикуто до таких питань: розміщення генератора, його підключення, зберігання пального, експлуатація та дії під час загоряння генератора.

Також, незважаючи на стабільну ситуацію із захворюванням на коронавірусну інфекцію, посадовці провели моніторингове обстеження навчальних закладів на дотримання карантинних обмежень та вимог чинного законодавства. Спеціалісти провели відповідну інформаційну роботу.

За результатами зустрічей керівництвом було звернуто увагу на недоліки при організації освітнього процесу та надано відповідні доручення керівникам закладів.

Поділитися: