Міжнародний молодіжний форум «Молодь - нова еліта нації» на Коломийщині

23.09.2013
Міжнародний молодіжний форум «Молодь - нова еліта нації» на Коломийщині

17-19 вересня 2013 року на Прикарпатті проводиться Міжнародний молодіжний форум «Молодь - нова еліта нації». 17 вересня 2013 року Коломийщина приймала близько 70 учасників з Польщі, Білорусії, Автономної Республіки Крим та всіх областей України під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Р.Я.Іваницького.

Зустрічали гостей перший заступник голови райдержадміністрації Р.Т.Панчук, міський голова І.Б.Слюзар та голова Молодіжної адміністрації при Коломийській райдержадміністрації Р.В.Білейчук, перший заступник голови Молодіжної адміністрації при Коломийській райдержадміністрації О.О.Будько.

Учасники делегації відвідали єдиний музей писанок у світі - музей Писанкового розпису. У рамках цієї акції молоді люди з усієї України висадили в Коломиї майже 700 дерев. 600 з них ростимуть у Всеукраїнському молодіжному парку. Ще одну алею посадили і перед новозбудованою поліклінікою Коломийської центральної районної лікарні.

Учасників молодіжного форуму “Молодь - нова еліта нації” привітав заступник голови ОДА Роман Іваницький. За його словами, акція в Коломиї, об’єднала молодь не лише України, але й інших держав, які прибули на форму навколо однієї мети - зробити спільну справу на користь свого народу. “Ці дерева це символ нашої держави - молодь сьогодні має унікальну можливість та право розвивати Україну, своїми руками збагачувати її та примножувати. Навіть ці дерева, посаджені молодими, сильними руками будуть рости і розвиватися, як і наша держава”, - зазначив Роман Іваницький.

За словами організаторів форуму та його учасників такий захід є символічним, він свідчить, що молоді люди з усіх регіонів України спільно хочуть робити добрі справи. Більше того, кожен , хто посадив в Коломиї дерево, захоче повернутися на Прикарпаття ще раз, аби побачити яким воно виросте.

Від голови Коломийської райдержадміністрації М.М.Негрича, голови Молодіжної адміністрації при Коломийській райдержадміністрації Р.В.Білейчука заступнику голови облдержадміністрації Р.Я.Іваницькому та всім членам делегації вручено подарунки.

Основною метою форуму є обмін досвідом між міжнародними, всеукраїнськими громадськими організаціями та дорадчо-консультативними органами задля реалізації спільних проектів та проведення заходів.

Обмін досвідом – це надзвичайно важливий аспект розбудови молодіжних рухів в Україні. Лише узагальнивши всі проблеми та спільно опрацювавши можливі шляхи їх вирішення за підтримки держави ми зможемо сподіватись на їх вирішення. Це ще один крок до євроінтеграції України.

Поділитися: