Міжнародна платформа SAP Ariba дозволяє значно економити під час здійснення державних закупівель

08.01.2024

SAP Ariba – автоматизована міжнародна платформа, завдяки якій можливо здійснити більш ефективні та оперативні закупівлі. На ній зареєстровано більш як 6 млн постачальників з усього світу.

У чому відмінність системи SAP Ariba від Prozorro?

Prozorro — це електронна система закупівель, в якій відбуваються кваліфікація та самі торги. SAP Ariba — це закупівельний інструмент, який має ширший функціонал.

Наразі обидві системи ідеально доповнюють однa одну.

Що держава закупила в SAP Ariba?

400 ВАК-апаратів та 10 тис. наборів витратних матеріалів для допомоги тяжкопораненим за донорські кошти, зібрані під егідою Посольства України в Великій Британії. Завдяки SAP Ariba вдалося знайти одного з найякісніших постачальників, а ціна була втричі нижчою від ринкової в Україні.

13 броньованих за стандартами НАТО автомобілів для евакуації поранених у канадського виробника з економією 15%.

У системі проходили унікальні торги щодо закупівлі 4 операційних мікроскопів для нейрохірургії у межах UNITED24, економія на закупівлях становила 40%.

З 2024 року Медичні закупівлі України повністю переходять в систему SAP Ariba у процесах від отримання замовлення до укладання контракту.

Це дозволить контролюючим органам та суспільству на 100% бути впевненими в прозорості та доброчесності організації, а державі – заощадити кошти, які можна перенаправити на закупівлю інших необхідних медичних товарів.

Поділитися: