Ліцензійне програмне забезпечення – запорука безпеки Вашого персонального комп’ютера

26.06.2013

Все більше людей готові придбати або вже придбали ліцензійне програмне забезпечення. Серед основних причин такого вибору українці відзначили надійність і стабільність роботи ліцензійного програмного забезпечення, бажання отримувати оновлення та технічну підтримку, небажання порушувати закон, а також безпеку і високу якість. Адже встановлювати піратські програми на свій комп'ютер - це все одно, що дозволяти випадковій людині з вулиці ставити замок у ваші двері і брати запасний ключ від нього. Інформаційна безпека – ось головна причина обирати ліцензійне програмне забезпечення. Зрештою, дедалі більше людей починають усвідомлювати, що використання програмного забезпечення без ліцензії, тобто без дозволу, – це аморальний вчинок. Адже «не кради» - одна з десяти заповідей християнства.

Уряд нашої країни докладає чимало зусиль для подолання комп’ютерного піратства. В бюджеті України закладено 100 мільйонів гривень на придбання ліцензійного програмного забезпечення в органах влади. Крім того, проводяться серйозні робочі зустрічі з правовласниками, зокрема з компанією «Майкрософт Україна». Першочерговою для органів виконавчої влади є взаємодія з правовласниками, програмне забезпечення яких використовується в цих органах, адже така співпраця пришвидшить подолання вищеокресленої проблеми. Також Прокуратурою України розпочата комплексна перевірка програмного забезпечення в органах державної влади.

В Коломийській районній державній адміністрації виконуючи розпорядження голови М.М. Негрича від 22.05.2013 №215 «Про проведення інвентаризації комп’ютерних програм в апараті, управліннях, відділах та інших структурних підрозділах райдержадміністрації» проведена інвентаризація програмного забезпечення, визначено кількість примірників програмного забезпечення яке треба легалізувати. Згідно отриманих даних заповнені Форми по зразку Державної служби інтелектуальної власності України, інформацію передано в область.

Поділитися: