Культурно - мистецький фронт Коломийського району

01.12.2022

Культурно - мистецький фронт Коломийського району

«Ми - це Україна», - саме під таким гаслом в громадах району проводяться культурно - мистецькі, духовно-просвітницькі, спортивні та різноманітні патріотичні заходи.

Учасниками всіх заходів є внутрішньо переміщені особи. Слід зазначити, що на сьогоднішній день в районі знайшли прихисток 13110 внутрішньо переміщених осіб. Майже 900 дітей навчається в закладах загальної середньої освіти.

До всіх знаменних і пам’ятних дат проводились тематичні, літературні та історичні години з показом українських документальних та художніх фільмів, ознайомчі екскурсії з історією рідного краю (по місцях історичних пам’яток), в бібліотечних закладах проводяться краєзнавчі години з вивчення та популяризації звичаїв і традицій нашого народу, години спілкування з поетами-краянами, художниками, митцями та відомими людьми, фотосесії «Знайомство з звичаями, традиціями, обрядами».

А також, майстри проводять майстер класи з виготовлення оберегів «Мотанка Свободи», «Листівка Перемоги», виготовлення окопних свічок та новорічних прикрас для наших захисників «Зігріємо солдата».

Заходи проводяться спільно закладами культури, освіти, спортивними та мистецькими установами.

Дякуємо всім небайдужим за допомогу та працю.

Поділитися: