Комп’ютерна техніка для служб у справах дітей, що діють у 6 районах Прикарпаття

20.10.2023

Під час війни її представники працюють у посиленому режимі, адже область прийняла чимало дітей з числа ВПО, на Франківщину прибували різноманітні заклади – дитячі будинки сімейного типу та прийомні родини із зони бойових дій. Тож за сприяння благодійних організацій та міжнародних партнерів технічно підсилюємо установи, які стоять на захисті прав дітей.

Наразі ситуація на Прикарпатті така:

Івано-Франківський район - один з найчисельніших в Україні за кількістю дітей, які проживають на його території. Йдеться про понад 110 тис. неповнолітніх, які мешкають у 20 громадах.

За час війни в район прибуло 15 630 дітей із числа ВПО.

На сьогодні в Івано-Франківському районі 393 дитини мають статуси сироти чи позбавленої батьківського піклування.

Калуський район (13 територіальних громад) - на первинному обліку перебувають 243 дітей, майже половина - це діти з міста Калуша.

Надвірнянський район - теж один з тих, що прийняв чимало внутрішньо переміщених із зони бойових дій: більше сотні дітей та чимало соціальних дитячих закладів.

Коломийський район:

функціонують 5 патронатних родин

6 дитячих будинків сімейного типу, де виховують 49 дітей з числа сиріт та позбавлених батьківської опіки

11 прийомних родин, де проживають 17 дітей

Косівський район (5 територіальних громад) - 81 дитина перебуває на обліку. Діє дитячий будинок сімейного типу, створені 2 прийомні родини.

У районі проживають 373 діток з числа ВПО.

Верховинський район - ефективно працюють зі створенням прийомних сімей - таких зараз 8, 2 – створено цього року. Діє дитячий будинок сімейного типу, де проживають 9 дітей, й патронатна сім’я, де взяли на виховання 7 дітей.

Об’єднуємо зусилля задля допомоги дітям. Особливо важливо підтримати дітей, які осиротіли через війну.

Варто нагадати, що для родин наших полеглих захисників й захисниць діє проєкт «Турбота про родину Героя».

Зараз працюємо над тим, щоби заручитись підтримкою духовних наставників. Адже церква сьогодні відіграє надважливу роль у комунікаціі з родинами військовослужбовців та й щодо надання психологічної підтримки.

Бо разом завжди зможемо більше.

Поділитися: