Коломийський район втретє відібрано до співпраці з Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

11.12.2014
Коломийський район втретє відібрано до співпраці з Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

02 грудня 2014 року в Коломийській райдержадміністрації відбувся презентаційний семінар в рамках проекту ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», де підписано трьохсторонню партнерську угоду між Коломийською райдержадміністрацією, районною радою та Програмою розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» про впровадження в Коломийському районі ІІІ фази Проекту МРГ.

Голова райдержадміністрації Михайло Бойко та голова районної ради Богдан Болюк взяли участь в презентаційному семінарі, який провела координатор Івано-Франківського обласного підрозділу впровадження Проекту МРГ Леся Попелюх. Вона розповіла учасникам семінару про перспективи для громад та умови, відповідно до яких буде відбуватись ця співпраця.

Мета Проекту залишається незмінною – сприяти соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом розвитку місцевого самоврядування та підтримки ініціатив місцевих громад. Однак, механізм впровадження Пректу для району, який вже брав участь в першій і другій фазі дещо інший – відтворення методології. Умови співфінансування цього разу такі: 65-75% - МРГ, 20-30% - бюджет, 5% - громада.

Отже, оголошено конкурс на участь громад в ІІІ фазі Проекту МРГ. Відповідно до квоти тільки 4 громади району будуть відібрані до співпраці з Проектом.

Довідково. Співпраця з Проектом Проон розпочалась ще 2 липня 2008 року, коли між райдержадміністрацією, районною радою та ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” було підписано угоду про партнерство і в районі розпочалась І фаза цього проекту. В І фазі було успішно реалізовано 7 мікропроектів в Отинійській селищній раді та в Пилипівській, Дебеславцівській, Рунгурській, Жукотинській і Голосківській сільських радах. Загальна кошторисна вартість цих проектів становила 856,4 тисячі гривень. За ці кошти було замінено частину вікон в дошкільному закладі с-ща Отинія, зроблено ремонт приміщення ФАПу с. Рунгури, замінено вікна і двері в ЗОШ І-ІІ ступенів с. Жукотин, Пилипівській ЗОШ І-ІІ ступенів, філії школи в с. Кропивище, здійснено ряд енергозберігаючих заходів в спортивному залі школи с. Голосків та дошкільного закладі та школі с. Залуччя.

30 серпня 2011 року в Коломийському районі розпочалась ІІ фаза Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”, протягом якої було впроваджено 4 мікропроекти на загальну суму 708,5 тисяч гривень. Завдяки спільним зусиллям громад, районної влади, сільських голів, координаторів обласного і районного ресурсних центрів було завершено капітальні ремонти в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини сіл Залуччя та Перерив, замінено вікна і двері та підведено опалення в Черемхівській та Молодятинській ЗОШ I-II ступенів.

Поділитися: