Коломийський пологовий будинок збагатився новим обладнанням

14.02.2013
Коломийський пологовий будинок збагатився новим обладнанням

Коломийський пологовий будинок збагатився новим обладнанням. Завдяки співпраці медицини Коломийщини з українсько-швейцарською програмою «Здоров’я матері та дитини» отримано необхідні для новонароджених медичні апарати, а саме: апарат для штучної вентиляції легень, монітор для спостереження за новонародженими дітьми, кювет для виходження недоношених дітей та 2 інфуційні насоси для дозованого ведення медичних препаратів новонародженим.

Довготривала Україно-Швейцарська співпраця, спрямована на реформування і модернізацію медичних послуг для покращення здоров’я матерів і дітей, розпочалася ще у 1997 р.

Діяльність Програми зосереджена на допомозі вагітним жінкам і немовлятам 1-го року життя та ґрунтується на міжнародному підході «безпечна вагітність та пологи». Діяльність Програми спрямована на децентралізацію та покращення якості надання перинатальної допомоги, впровадження сучасних підходів до надання послуг і організації системи охорони здоров’я, покращення управлінського потенціалу, використання інформаційно-комунікаційних технологій.

Коломийський район неодноразово відзначали, як один з кращих з питань реалізації Програми.

Поділитися: