Коломийщину відвідала делегація Світової Федерації українських жіночих організацій

02.09.2013
Коломийщину відвідала делегація Світової Федерації українських жіночих організацій

30 серпня 2013 року Коломийщину відвідала делегація Світової Федерації українських жіночих організацій під керівництвом голови СФУЖО Орисі Сушко. Керівник апарату Коломийської районної державної адміністрації Л.П.Білищак привітала гостей та вручила подарунки. Делегація відвідала музей Писанкового розпису – єдиний музей писанок у світі та Національний Музей Народного Мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й.Кобринського. Також гості здійснили покладання квітів до пам’ятної дошки Олени Кисілевської - української письменниці, журналістки, редактора і видавця, громадсько-політичної та культурно-освітньої діячки.

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) заснована в 1948 році десятьма жіночими організаціями у Філадельфії. На даний час офіс СФУЖО знаходиться в Торонто. СФУЖО об'єднує 27 організацій із 17 країн на чотирьох континентах.

Організації, що входять у склад СФУЖО спрямовують свою роботу у різноманітних напрямках - громадських , релігійних, культурних, освітніх, імміграційних та гуманітарних. СФУЖО відображає діяльність локальних українських громад по всьому світу, а також на міжнародній арені через свій консультативний статус в Економічній і Соціальній Комісії ООН (UNECOSOC), ЮНІСЕФ та акредитацію у Департаменті Публічної Інформації ООН. СФУЖО отримала консультативний статус при Економічній і Соціальній Комісії ООН у 1993 році, в ЮНІСЕФ у 1997 році та акредитацію у ДПІ ООН у 1990 році.

Основною місією СФУЖО є відстоювання гідності і недоторканості жінок в Україні та українських жінок у емігрантських громадах, з дотриманням міжнародних стандартів у галузі прав людини, підвищення громадської обізнаності з проблемами та порушеннями, збереження української мови і культури, виховання свідомості української ідентичності, пропагування правдивої Історії, сімейних і соціальних традицій, а також спрямування зусиль, на підтримку розвитку в незалежній Україні стабільної демократії при повазі до верховенства закону.

Поділитися: