Коломийщина вшанувала Великого Кобзаря

11.03.2024

9-10 березня з нагоди відзначення 210-ї річниці від Дня народження Тараса Шевченка та 163-ї річниці від Дня його смерті в усіх територіальних громадах Коломийського району відбулися урочисті заходи.

Біля пам'ятників славного сина України духовенство звершило Панахиди, представники влади поклали квіти та запалені лампади, вихованці закладів освіти та творчі колективи представляли літературно-музичні композиції.

В закладах культури та освіти Коломийщини відбулися урочисті академії, тематичні години, вистави, перегляди художніх і документальних фільмів, конкурси читців, інтелектуальні вікторини, тематичні виставки, - все це з метою вшанування пам’яті нашого Генія, задля виховання любові та пошани до творчої спадщини Шевченка, сприяння формуванню патріотично-налаштованої особистості, розвитку творчих здібностей підростаючого покоління.

Життя Великого Кобзаря є прикладом свідомого вибору людини, яка обрала нелегку, сповнену випробувань і боротьби дорогу служіння рідному народові. Вся творчість Тараса Шевченка пронизана гарячою любов’ю до рідного краю. Його думи та полум’яне слово відображали прагнення трудового люду до кращої долі. Великий Кобзар став знаковою особистістю не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмертя.

Відзначаючи 210-річницю від Дня народження Тараса Шевченка, ми вклоняємось перед Великим Кобзарем, який своїм життям, своєю наскрізною українською вдачею, своїм безсмертним словом – є прикладом невтомного борця за волю, правду, мир та єднання.


Поділитися: