Коломийщина продовжує приймати внутрішньо переміщених осіб

29.04.2022

Коломийщина продовжує приймати внутрішньо переміщених осіб.

За період воєнних дій, Коломийщина прийняла 27869 українців, які були вимушені переїхати з інших областей. В основному внутрішньо переміщені особи проживають у приватному сектору, лише 2386 осіб тимчасово поселені в державних та комунальних закладах. Слід зазначити, що 20244 особи уже отримали довідку про взяття на облік, як внутрішньо переміщені особи. Кожного дня кількість внутрішньо переміщених осіб, які стають на облік збільшується.

Найбільше переселенців прийняли Коломийська, Городенківська, Снятинська, Печеніжинська, Отинійська, Заболотівська та Нижньовербізька територіальні громади.

Для переселенці, які проживають у об’єктах соціально - культурно призначення (ліцеї, гімназії, дитячі садки) організовано щоденне харчування. Громади Коломийщини забезпечують переселенців одягом, медикаментами, продуктами харчування, речами першої необхідності та намагаються усіляко підтримувати людей, які були вимушені покинути власні домівки, рятуючись від ворожих обстрілів.

Дякуємо всім небайдужим українцям, які від початку війни приймають тих, хто втративши дім та рятуючись від війни, шукають безпечний прихисток.

Ви сьогодні рятуєте життя!

Поділитися: