Коломийщина долучилась до конкурсу програми «Бібліоміст»

25.04.2013

25 квітня 2013р. програма «Бібліоміст» визначила групу українських публічних бібліотек, що пройшли відкритий конкурсний відбір і стали переможцями п'ятого раунду конкурсу з організації нових бібліотечних послуг із використанням вільного доступу до інтернету. До участі в цьому раунді конкурсу долучилися бібліотеки Коломийської централізованої бібліотечної системи (центральна районна бібліотека, бібліотеки-філії сіл Угорники, П’ядики, Замулинці, Корнич), які увійшли в число переможців. Бібліотеки будуть ефективно впроваджувати інноваційні бібліотечні послуги серед користувачів.

Від програми «Бібліоміст» переможці отримають таку кількість комп’ютерів (з ліцензійним програмуванням) і периферійного обладнання (навушники, веб-камери, пристрої безперервного живлення), яка є пропорційною до кількості комп’ютерів, придбаних за власний внесок у бібліотеці, у відношенні 1:2. Кожна бібліотека отримає багатофункціональний пристрій і маршрутизатор для бездротового зв’язку (WI-FI).

Окрім цього, IREX надаватиме технічну підтримку бібліотекам, на базі яких буде організований вільний доступ, консультації місцевих та закордонних спеціалістів зі структурного розвитку й доступ до зарубіжних матеріалів з бібліотечної справи.

Перемога в проекті була б неможлива без підтримки голови Коломийської районної державної адміністрації Михайла Негрича, який підтримав участь бібліотек у конкурсі.

Бібліотеки отримають комп'ютерне обладнання до кінця 2013 р.

Поділитися: