Коломия святкувала ювілей

22.08.2011
Коломия святкувала ювілей

19 серпня 2011 року у велике християнське свято Переображення Господнє Коломия святкувала свій ювілей – 770-річчя з дня першої літописної згадки про місто Коломию.

19 серпня 2011 року у велике християнське свято Переображення Господнє Коломия святкувала свій ювілей – 770-річчя з дня першої літописної згадки про місто Коломию. Біля пам’ятника Степану Бандері, на площі Привокзальній, о 10 годині ранку відбулося громадське віче, приурочене 20-й річниці відкриття пам’ятника українському політичному діячеві, ідеологу українського націоналiстичного руху ХХ століття, голові Проводу ОУН – Степану Бандері. Постамент є точною копією пам’ятника, встановленого у рідному селі – Старому Угринові на Калущині. До пам’ятника лягла грудочка землі з могили Провідника ОУН у Мюнхені.

До цих поважних дат долучилися ще дві події: 200- річчя німецького поселення Маріягільф та 140 річчя з дня освячення храму, що пишається в центрі міста, – Української Греко-Католицької церкви Святого Архистратига Михаїла.

На заході були присутні представники влади міста та району, духовенства, міської ради І скликання, громадські та політичні партії.

З вічевого майдану, де зібралися представники влади області , міста та району, гості та запрошені, розпочалася святкова хода до міської Ратуші в супроводі духового оркестру. До хреста на площі Скорботи, пам’ятника борцям за волю України та пам’ятника Т.Шевченку були покладені квіти.

Урочистості з нагоди свята розпочалися на центральній сцені перед міською Ратушею з виступу муніципального оркестру народних інструментів "Гуцулія", акторів Коломийського драматичного театру, народного аматорського ансамблю танцю "Покуття". Всіх присутніх благословив Преосвященний Владика Микола Сімкайло та Преосвященний Владика Іоан. З вітальними словами до коломиян звернулися голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Негрич, міський голова Ігор Слюзар.

Поділитися: