Колектив народних українських танців «Коломея» з Республіки Аргентина на Коломийщині

24.08.2013
Колектив народних українських танців «Коломея» з Республіки Аргентина на Коломийщині

З нагоди 22-ї річниці проголошення незалежності України та з метою належного відзначення цієї знаменної події, консолідації українського суспільства, виховання громадян у дусі патріотизму і поваги до своєї держави та на виконання Указу Президента України В.Ф.Януковича №198/2013 «Про відзначення 22-ї річниці незалежності України» 21 серпня 2013 року в Коломийському академічному обласному українському драматичному театрі імені Івана Озаркевича відбувся концерт колективу народних українських танців «Коломея» з Республіки Аргентина, присвячений Дню незалежності України.

Глядацький зал Коломийського академічного обласного українського драматичного театру імені Івана Озаркевича був переповнений вдячними глядачами. Глядачі мали можливість побачити запальні українські народні танці та аргентинське танго.

Голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич привітав колектив та вручив подарунки.

Коллектив «Коломея» входить до складу «Української культурної асоціації 27 серпня», яка об’єднує нащадків перших українських поселенців в Аргентині. Понад 26 років асоціація популяризує звичаї, традиції, пісні й танці України. Учасники танцювального ансамблю – молоді люди з провінції Місьйонес, де проживає 100 тисяч українців.

Колектив народних українських танців «Коломея» з Республіки Аргентина відвідав Україну на запрошення та за сприянням голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Васильовича Вишиванюка.

Поділитися: