Казначейські служби району інформують! До уваги головних розпорядників коштів!

21.04.2023

Казначейські служби району інформують! До уваги головних розпорядників коштів!

Під час війни Казначейство проводить платежі за особливим порядком. Черговість платежів, які здійснюють Казначейство та органи Казначейства за дорученням клієнтів, з урахуванням ресурсної забезпеченості єдиного казначейського рахунка, визначена постановою КМУ від 09.06.2021 р. № 590.

Нагадаємо, що в першу чергу проводять видатки на національну безпеку і оборону та на здійснення заходів правового режиму воєнного стану.

Оплата праці працівників бюджетних установ, комунальних послуг та енергоносіїв, інших поточних видатків відноситься до видатків другої черги.

Всі інші видатки, в тому числі капітальні, є видатками третьої черги.

На сьогодні, за інформаціями казначейських служб району, платежі першої та другої черги оплачуються систематично, враховуючи ресурсну забезпеченість єдиного казначейського рахунку. Видатки третьої черги оплачені включно по 10 березня 2023 року.

Також треба враховувати, що Уряд періодично оновлює норми постанови №590 і змінює черговість видатків і дозволені напрями витрачання бюджетних коштів в період воєнного стану.

Останні зміни прийняті Урядом в квітні 2023, прийнята постанова надасть можливість своєчасно здійснювати платежі на відновлення пошкоджених або знищених внаслідок збройної агресії об’єктів, що забезпечують життєдіяльність територіальних громад.

Поділитися: