Кабінет Міністрів розраховує на збільшення фінансової підтримки ЄК політики регіонального розвитку в Україні

12.12.2013

«Розвиток регіонів є одним із ключових пріоритетів Уряду України.

Залучення додаткових фінансових ресурсів дозволить розкрити їх потенціал та сформує основу стабільного розвитку вітчизняної економіки», - зазначає перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта. На засіданні Кабміну 4 грудня він представив проект розпорядження Додаткової угоди між Урядом України та Європейським Союзом. Цей документ стосується збільшення фінансування програми «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» від 19 грудня 2012 року.

У прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі стверджують: підписання Додаткової угоди дасть змогу збільшити фінансування Європейською Комісією грантових проектів на 11 млн. євро (з 14 до 25 млн. євро) у рамках конкурсів із відбору проектів для виконання програм регіонального й місцевого розвитку, упровадження яких сприятиме соціально-економічному розвитку регіонів.

Довідково:

Угода про фінансування програми «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» набрала чинності 19 грудня 2012 року% загальна сума Угоди становить 20 млн. євро. Допомога в рамках Угоди надається за двома компонентами: координація та розбудова інституційної спроможності у сфері регіонального розвитку (проект технічної допомоги Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», бюджет 5 334 310 євро) і підтримка фінансування регіональної політики, зокрема впровадження пілотних проектів, відібраних за результатами конкурсу проектів відповідно до процедур, визначених Європейською Комісією (індикативний бюджет – 14 млн. євро).

Поділитися: