Ірина Столярик зустрілася з представниками бізнесу Коломийщини

10.05.2015
Ірина Столярик зустрілася з представниками бізнесу Коломийщини

На Коломийщині відбулася зустріч начальника Головного управління ДФС в Івано-Франківській області Ірини Столярик з представниками громадськості та бізнесу району.

Зустріч проходила за участю першого заступника начальника ГУ ДФС в області Вікторії Сусаніної, заступника начальника ГУ ДФС в області Романа Панасюка, в.о.начальника Коломийської ОДПІ Івана Кирика, голови Ради з кадрових питань при ГУ ДФС в області, президента Центру Європейської інтеграції Геннадія Микитки, голови Ради територіального відділення ВГО «Асоціації платників податків України» Ігоря Вінтонюка, представників районної та міської влади.

«Усі ми чудово розуміємо, що діяльність такої структури як фіскальна служба, яка практично єдина відповідає за наповнення бюджету, повинна ґрунтуватися на принципах справедливості, відкритості та прозорості в прийнятті рішень, забезпечуючи стабільну роботу бізнесу при мінімальному втручанні в його роботу, - сказала Ірина Столярик. - Тому нами приділяється особлива увага співпраці з представниками бізнесу та інститутами громадянського суспільства. З цією метою до співпраці залучено як ніколи широке коло представників бізнесу та громадськості. Зокрема, громадські організації: «Народна рада Прикарпаття», «Народна самооборона Івано-Франківської області», «Західноукраїнський рух автомобілістів», «Громадська ініціатива Галичини», «Центр європейської інтеграції», «Спілка бухгалтерів Прикарпаття», «Асоціація платників податків України», «Український союз промисловців та підприємців в області», громадська спілка «Польсько-Український Центр Економічного співробітництва», громадський центр “Ділові ініціативи”, громадські об’єднання «Івано-Франківська міська організація роботодавців» та інші.

Під час зустрічей, які проводяться на постійній основі, обговорюються проблемні питання, що виникають в процесі ведення господарської діяльності та шляхи їх вирішення, напрацьовуються відповідні пропозиції щодо організації роботи служби та змін діючого законодавства».

За словами посадовця, найближчим часом відбудуться такі зустрічі і на районному рівні. «Мені важливо почути думку платників податків щодо організації роботи державної податкової інспекції в районі, почути проблеми, які хвилюють сьогодні бізнес і спробувати спільно їх вирішувати, - наголошує головний податківець області.

За її словами, бізнесмени Коломийщини в більшості є дисциплінованими платниками податків, які чесно виконують свій податковий обов’язок. «В цей складний час як в економічному так і політичному плані Коломийщина збільшила рівень сплати податків. Бізнес хоче платити податки добровільно, а ми в свою чергу зобов’язані створити всі умови для цього»,- сказала Ірина Столярик.

Про проблеми, з якими доводиться стикатися бізнесу Коломийщини і своє бачення шляхів їх вирішення розповіли на зустрічі представники громадськості. Зокрема, вони запропонували внести зміни до Податкового кодексу щодо необхідності сплачувати єдиний податок за місцем здійснення діяльності суб’єкта господарювання, а не за його податковою адресою, а податок з доходів фізичних осіб сплачувати за місцем здійснення діяльності найманих працівників регіональних відділень юридичних осіб, а не за місцем реєстрації головного офісу. На думку учасників зустрічі, запровадження таких змін сприятиме збільшенню дохідної частини місцевих бюджетів.

Також учасники зустрічі обговорили новації податкового законодавства, які набули чинності з 1 січня 2015, зокрема, запровадження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, реєстраторів розрахункових операцій для підприємців - платників єдиного податку ІІІ групи.

Із пропозиціями щодо вдосконалення податкового законодавства виступили і представники органів місцевого самоврядування. Крім цього, вони закликали бізнес, незважаючи на всі труднощі, здійснювати свою діяльність в рамках правового поля, дотримуватись усіх вимог трудового законодавства та сумлінно сплачувати податки.

На завершення Ірина Столярик подякувала громадськості Коломийщини за активну співпрацю та побажала успіхів у діяльності. За її словами, усі зауваження та пропозиції, надані під час зустрічі, будуть враховані в процесі організації роботи фіскальної служби області, та під час підготовки відповідних пропозицій щодо зміни діючого законодавства.

Поділитися: