Інформація про стан захворюваності на COVID-19

03.04.2023

Інформація про стан захворюваності на COVID-19

За інформацією Коломийського районного відділу «Державна установа «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» упродовж тижня, що минув, на Коломийщині медики зафіксували 72 нові випадки COVID-19, із 607 на Івано - Франківщині. Спостерігається зниження захворюваності серед дорослого населення на 31,4% до попереднього тижня.

Найбільшу кількість випадків захворювання медики продовжують фіксувати у Городенківській (26) Коломийській (15), Снятинській (12), Отинійській (9) територіальних громадах. Від початку пандемії недугу зафіксували у 37761 мешканця Коломийського району. На сьогоднішній день продовжують хворіти 115 людей, або 14,5% від усіх активних хворих в області. На стаціонарному лікуванні перебуває 35 пацієнтів, решта активних хворих на амбулаторному лікуванні.

Медики нагадують та запрошують завчасно робити щеплення, аби не отримати ускладнень після вірусної інфекції.

Щеплення можна отримати у сімейних амбулаторіях, що функціонують в центрах первинної медико-санітарної допомоги та пунктах щеплення.

У пунктах щеплень також приймають внутрішньо переміщених осіб, які можуть вільно отримати щеплення без переукладання декларації з сімейним лікарем.

Будьте здорові! Бережіть себе!

Поділитися: