Громади Коломийського району відзначили 105 річницю ЗУНР

02.11.2023

Перший день листопада був, є і залишиться в українському житті однією з найбільших подій української історії. Саме тоді, 1 листопада 1918 року на стародавній ратуші Львова вперше замайорів Національний жовто-блакитний стяг і після шести століть іноземного поневолення західноукраїнських земель, виникла національна українська держава, яка на основі тимчасової Конституції стала іменувати себе Західно Українською Народною Республікою.

До 105-ї річниці проголошення ЗУНР у територіальних громадах Коломийського району відбулися поминальні богослужіння та покладання квітів до пам’ятників, меморіальних знаків, місць поховань борців за волю України. У закладах культури, музеях та бібліотеках відбулися тематичні та виховні заходи, патріотичні години, історичні екскурси, флешмоби, мистецькі акції, літературно-музичні композиції, виставки дитячих робіт, вечори пам'яті, смолоскипні ходи.

У заходах взяли участь представники місцевої влади, мешканці територіальних громад та гості. Учасники молилися за перемогу та мир в Україні, за здоров’я наших Захисників і Захисниць, вшанували пам'ять полеглих борців за свободу та Незалежність України. Всі заходи проведено з урахуванням вимог безпеки під час сигналу «Повітряна тривога».

Як проходили заходи – у світлинах галареї.

Древня мудрість називає історію вчителькою життя. Тому кожне покоління звертається до минулого, говорить з минулим, щоб почерпнути звідти досвіду для сучасного й майбутнього, почерпнути знання з історії й зробити висновки для майбутніх дій. Світле майбутнє народу кується в його власній незалежній державі.

Поділитися: