Голови Рад ВПО тепер входитимуть до складу профільного Коордштабу

13.11.2023

Голови Рад ВПО тепер входитимуть до складу профільного Коордштабу. Відповідні зміни затвердив Уряд під час засідання 10 листопада. Рішення стало результатом роботи першого Всеукраїнського форуму Рад ВПО, який відбувся 1-3 листопада 2023 року.

Документом пропонується за згодою включити до складу Координаційного штабу з питань забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб голів Рад ВПО всіх областей та міста Києва.

Голови Рад надаватимуть власні пропозиції щодо напрацювання політик та розробки нормативно-правових актів. Так, щотижня члени Коордштабу будуть заслуховувати доповідь представника однієї з областей.

Нагадаємо, що роль Рад ВПО полягає в адвокації прав та інтересів переселенців. Вони виступають провідниками змін у сфері підтримки та захисту ВПО, сприяючи їх повноцінній інтеграції у громадах.

«На головах Рад ВПО велика відповідальність. Бо вони говорять від імені 5 мільйонів наших громадян», – наголошує Віце-прем'єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Поділитися: