Голова Об’єднання українців у Польщі Степан Мігус висловив щиру подяку голові Коломийської райдержадміністрації Михайлу Негричу

20.10.2012

Дуже сердечно дякую Вам за підтримку нашого сьомого Міжнародного музичного фестивалю «Під спільним небом», який завдяки Вашим художнім колективам «Покутті», «Гуцулії» та іншим, показав величезне творче багатство України, яким є Гуцульщина. Фестиваль виявився справжнім святом української культури, яка дорівнює, а то й в багатьох пластах, перевищує європейські культурні надбання.

Українська громада Вармії та Мазур належить до найчисельніших у Польщі (коло 80 тисяч осіб). Ми, як неурядова меншинна організація, намагаємося популяризувати серед поляків та громадян інших європейських держав, багатющу українську культуру, традиції та надбання. Робимо це, щоб не лише зберегти досягнуте, але, щоб продовжувати співпрацю, яка має на меті найвсестороннішу популяризацію України, держави, яка розташована в центрі Європи і раніше чи пізніше займе належне їй місце в європейському співтоваристві. Успіх Ваших колективів на згаданому Фестивалі, а також під час концерту в м.Оструда, який з захопленням прийняла тамтешня публіка, у великій мірі спричинився до популяризації української культури не лише серед поляків і українців, але й німців, ромів, литовців і білорусів, які проживають на Вармії та Мазурах.

З надією на подальшу співпрацю.

Поділитися: