Генератори від Благодійного фонду «Карітас - Коломия» допоможуть громадам Коломийщини вирішувати проблеми з енергопостачанням

06.02.2023

Завдяки співпраці Коломийської районної військової адміністрації з Благодійним фондом «Карітас - Коломия» минулого тижня 9 громад Коломийщини отримали 35 генераторів від благодійного фонду. За інформаціями керівництва громад, генератори передадуть закладам освіти, медицини, центрам надання адміністративних послуг, установам, де розміщені Пункти Незламності. Отримані автономні джерела постачання допоможуть закладам вирішити проблеми з енергопостачанням під час освітнього процесу, надання медичних послуг та інших послуг населенню краю.

Варто зазначити, що Карітас Коломия активно допомагає внутрішньо переміщеним особам та місцевому населенню. Так, за майже рік війни на теренах Коломийщини розгорнуті на базі Карітасу гуманітарні хаби, шелтери, соціальні гардероби і соціальні їдальні, а також відкрили "Простір дружній до дітей", де з дітьми займаються педагоги, аніматори та психологи. Крім того, діють різні програми матеріальної допомоги. В благодійній організації є кризові консультанти, кейс-менеджери, психологи та юристи, що працюють з переселенцями та місцевими.

Висловлюємо щиру подяку директору фонду отцю Сергію Триф’яку за співпрацю та допомогу.
Разом до Перемоги!

Поділитися: