Економічний форум «Фундамент майбутнього»

05.04.2024

5 квітня 2024 року, в Коломийській філармонії ім. О. Козаренка, відбувся Коломийський економічний Форум “Фундамент майбутнього”, мета якого забезпечити баланс попиту й пропозиції на професії в Коломийській громаді.

В заході взяли участь начальник Коломийської районної військової адміністрації Любомир Глушков, Коломийський міський голова Богдан Станіславський, Надвірнянський міський голова Зеновій Андрійович, директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович, голови територіальних громад Коломийського району, військовослужбовці, духовенство, громадськість міста.

Після спільного виконання Державного Гімну України, благословити роботу форуму запросили Керуючого Коломийською єпархією Православної Церкви України архієпископа Юліана.

Далі відбулось засідання дискусійних панелей, на яких з короткими презентаціями виступили представники навчальних закладів і роботодавці громади.

Тема, про яку говорили, - навчання молоді та її працевлаштування опісля. Влада зацікавлена у тому, щоб молоді люди вступали до закладів фахової передвищої та вищої освіти, а по закінченню навчання йшли працювати на наші підприємства. Як комунальні, так і приватні.

Форум став майданчиком для спілкування студентів та роботодавців. Важливо, щоби їхня співпраця надалі розвивалась. Це важливо для всіх наших громад.

Поділитися: