До десятиріччя спротиву окупації Криму реалізовано інформаційну кампанію “Спротив триває”

28.02.2024

В населених пунктах по всій Україні з’явилися сітілайти, білборди та плакати, щоб привернути увагу громадськості до історій тих, хто демонстрував спротив окупантам у 2014 році та продовжує це робити сьогодні, хто не зрікся своїх цінностей, не боявся говорити правду.

Наші громадяни в окупованому Криму чинять спротив окупації. Багато людей виражали спротив як у 2014 році, так і виражають його сьогодні, воюючи за вільну Україну, за вільний Крим. Примітно, що майже всі учасники, які стали героями кампанії брали участь у подіях 26 лютого у Сімферополі, виходили на мітинг проти окупації та на підтримку України, а сьогодні багато з них воюють у лавах Сил Оборони України та наближають звільнення наших територій та перемогу України. В інформаційній кампанії висвітлюються історії військовослужбовців з позивними Крим, Татарин, Тюрк, Лансер, Салґір, військовослужбовців Асана Ісенаджиєва, Ашера та Давида Черкаських, Артема Кисельова, Іси Акаєва та військовослужбовиці з позивним Сакура.

Також важливою метою кампанії є висвітлити проблему незаконного утримання громадян України окупаційним режимом: Нарімана Джеляла, Сейрана Салієва, Руслана Сулейманова, Леніє Умерової, Богдана Зізи, Галини Довгополої, Ірини Данилович, Владислава Єсипенка, Сервета Газієва, Амета Сулейманова, Азіза та Асана Ахтемових, Олександра Тарапона, Олексія Бессарабова, Сервера Мустафаєва. москва продовжує чинити тиск на українських політв’язнів, принижуючи їх честь, гідність, віросповідання. В російських в’язницях в них погіршується стан здоров’я, умови утримання стають жорстокішими, практично відсутня можливість зв’язуватись, листуватись зі своїми рідними. Саме тому важливо не втрачати зв’язок, вірити у возз'єднання сімей, про повернення до родини, до України. Адже навіть в неволі політв’язні залишаються вірними своїм цінностям, своїй батьківщині та продовжують підтримувати Україну

Читайте історії тих, хто чинить спротив окупантам та надихає кожного з нас до боротьби за своє право жити у вільній країні, де немає місця окупантами.

Інформаційна кампанія здійснена Представництвом Президента України в Автономній Республіці Крим спільно з Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за підтримки обласних військових адміністрацій

#10роківСпротиву

#спротивТриває

#КримЦеУкраїна

Поділитися: