Для дітей загиблих захисників України та переселенців організували безкоштовний відпочинок у Карпатах

10.08.2022

Традиційно кожного року влітку триває дитяча оздоровча та відпочинкова кампанії. Діти за кошти державного і місцевих бюджетів відпочивають в оздоровчих закладах, набираються здоров’я перед початком навчального року.

Однак нині широкомасштабна агресія російської федерації проти України змінила звичний розклад. Тож традиційною цьогорічну оздоровчу кампанію назвати важко. Адже усім службам довелося переформатуватися і прийняти нові виклики у роботі. Пріоритетом є забезпечення безпеки та якості відпочинку маленьких українців, тому оздоровлення та відпочинок дітей цього року в області відбувається з урахуванням підвищених вимог щодо безпеки дітей.

У департаменті соціальної політики облдержадміністрації повідомили, що особливу увагу при організації оздоровлення та відпочинку зосереджено на дітях, які потребують соціальної підтримки.

У рамках виконання обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2022-2026 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 12 листопада 2021 року № 276-10/2021, за кошти обласного бюджету закуплені путівки для пільгових категорій дітей в одному із закладів оздоровлення і відпочинку в Карпатах .

До списків дітей, яких направлено на організований відпочинок та проведення активного дозвілля, насамперед потрапили діти, батьки яких загинули чи беруть участь у війні з російською федерацією, та діти, які зареєстровані в нашій області як внутрішньо переміщені особи та інші категорії дітей.

Поділитися: