День знань на Коломийщині

02.09.2013
День знань на Коломийщині

На виконання в Коломийському районі соціальних ініціатив, завдань та доручень Президента України Віктора Януковича 1 вересня 2013 року школи Коломийщини відзначили початок нового навчального року, в яких взяли участь представники районної державної адміністрації.

На виконання нових соціальних ініціатив Президента України щодо надання освітніх послуг та з метою забезпечення підвезення учнів і педагогічних працівників сільської місцевості до місця навчання і додому Джурківській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів та Торговицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів на урочистостях з нагоди свята Дня знань вручено нові «шкільні автобуси», які Коломийщина отримала від держави.

На сьогодні в районі діють 59 загальноосвітніх шкіл, в них навчається - 11 042 учнів. Дошкільних закладів є 34, у них виховується 2009 дітей. Крім того, при школах району працюватиме 20 підготовчих груп для п’ятиліток, буде охоплено 400 дітей. У новому навчальному році мережа дошкільних навчальних закладів зросте. Ведуться будівельні та організаційні роботи з відкриття садочків у Джуркові, Молодятині, Великому Ключеві, Шепарівцях.

У районі функціонують 49 шкільних їдалень, які відповідають санітарно-гігієнічним вимогам, обладнані технологічним обладнанням, забезпечені протічною гарячою і холодною водою. У всіх школах учні забезпечені гарячим харчуванням. За державні кошти харчуватимуться учні 1-4 класів, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, учні з малозабезпечених сімей.

Підвіз учнів та педагогічних працівників здійснюється десятьма шкільними автобусами, також автобусами ВАТ “АТП Коломия” та підприємцями-перевізниками, з якими укладено договори.

Усі школи І-ІІІ та І-ІІ ступенів забезпечені навчальними комп’ютерними комплексами. На стадії завершення комп’ютеризація шкіл І ступенів та дошкільних навчальних закладів.

Пріоритетним в роботі районної влади є виконання нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича “Діти - майбутнє України” та Програми економічних реформ “Україна для людей”.

Поділитися: