«День здоров’я» в П’ядицькій громаді

05.04.2024

Напередодні Всесвітнього Дня здоров’я в с. П’ядики з метою профілактики інфекційних і неінфекційних захворювань відбулася виїзна акція «День здоров’я». Участь в акції взяли понад 100 жителів громади їм безкоштовно надано 193 послуги.

Під час заходу жителі громади мали змогу вакцинуватись від коронавірусу, дифтерії та правця. Всім охочим робили тести на ВІЛ/СНІД, гепатити, коронавірус, виміряли рівень цукру в крові та холестерину, провели спірометрію, виміряли артеріальний тиск, насичення крові киснем, пульс. Жителі мали можливість зробити кардіограму із розшифруванням, отримали кваліфіковану консультацію психолога та фтизіатра.

Для школярів працівники Коломийського районного відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» показали навчальний мультфільм про мікроби, провели навчальні експерименти та пізнавальну лекцію на тему: «Гігієна рук» та «Гігієна кашлю». Військовий медик Роман ФИЛИПІВ та лікар-епідеміолог Михайло СОБОЛЬ провели показові заняття: «Домедична допомога при невідкладних станах», «Алгоритмом дії при наданні першої допомоги при падіннях, травмах, опіках», «Невідкладна допомога при кровотечах».

Метою Всесвітнього дня здоров’я є наголошення на важливості здоров’я в нашому житті, залучення людства до вирішення фізичних й ментальних проблем, підвищення поінформованості про різноманітні захворювання, надання рекомендацій щодо поліпшення самопочуття і стану здоров’я, адже здоров’я - це безцінний дар. Його треба не витрачати, а примножувати. Коли буде здорова кожна людина, кожна родина, тоді буде сильна держава.

Поділитися: