День відкритих дверей центру зайнятості для учнівської молоді

21.02.2013

В рамках відзначення міжнародного Дня соціальної справедливості 20 лютого 2013 року Коломийським міськрайонним центром зайнятості проведено День відкритих дверей центру зайнятості для учнівської молоді 9 та 11 класів загальноосвітніх шкіл села Ценяви та Підгайчик.

З метою інформації щодо професій та правильного й свідомого вибору старшокласниками життєвої дороги в житті, уникнення можливих помилок у професійному самовизначенні, а також соціальної підтримки в такий знаменний день з дітьми працювали спеціалісти активної підтримки безробітних.

Про історію виникнення Державної служби зайнятості, призначення та послуги, які надає центр зайнятості населенню взагалі, а учнівській молоді, зокрема, розповіла присутнім головний спеціаліст Курдибан Ганна Матвіївна. Вона організувала своєрідну екскурсію по функціонально-просторових секторах, грунтовно й дохідливо представляючи інформаційні матеріали.

Зацікавились майбутні фахівці пошуком роботи по татч-скрину, вибираючи найвищу зарплату (кого зараз цікавить мінімальна ?), безкоштовним пошуком роботи в мережі Інтернет та мобільним пошуком за № 730. Спеціально відбувався пошук роботи, щоб учні бачили, які робочі місця є вакантними, тобто робітничі. Значить, робітник матиме роботу, як отримає відповідний диплом, а з ним – і заробіток.

«Може, хтось із вас стане піприємцем, тоді звернетесь до центру зайнятості за працівниками. І в такий спосіб служба зайнятості вам допоможе», - заглянула далеко в перспективу Ганна Курдибан.

Свято для молоді продовжилось у вигляді профорієнтаційної гри – брейн-рингу, якому передував профорієнтацйний урок. Провідний спеціаліст Михайлищук Оксана Степанівна та спеціаліст І категорії Іванців Ірина Яремівна професійно, із знанням справи, в грайливій формі зуміли донести до щирих дитячих душ інформацію про професії.

І хоча в змаганні перемогли «Ветеринари» (що то значить сільські діти, до землі наближені) – Ценявської загальноосвітньої школи, а «Перукарі» - Підгайчиківська ЗОШ, трошки поступилися, все одно перемогла дружба, школярі отримали незабутні враження і знання, і звичайно, – призи за участь.

Енергії в змаганні додавали присутні на заході представники місцевого телебачення і радіо.

Поділитися: