ДЕНЬ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я

09.10.2024

Сьогодні ми живемо в дуже складний час, велика кількість чинників впливає на наш психологічний стан. Тому саме зараз особливу увагу приділяють ментальному здоров'ю, адже від нього залежить загальний стан людського організму.

Саме з цією метою була створена Всеукраїнська програма ментального здоров'я "Ти Як?", яку ініціювала Олена Зеленська та яка набирає все більших і більше обертів.

Сьогодні за ініціативи Коломийської райдержадміністрації в рамках Всеукраїнського дня ментального здоров’я, який відзначатимемо завтра, в Отинійcькому центрі надання соціальних та реабілітаційних послуг Отинійської селищної ради відбувся районний просвітницький захід на тему «Щастя - ключ до ментального здоров’я».

Серед учасників заходу – вихованці, педагоги та працівники центру, представники Отинійської селищної ради, представники амбулаторії загальної практики сімейної медицини селища Отинія, консультант Всеукраїнської програми ментального здоров’я « Ти як?» Андрій Ляшко.

На початку заходу до учасників звернулася заступниця голови райдержадміністрації Ганна Кравчук та селищний голова Олег Савчук, які відзначили важливість проведення таких заходів у громадах, адже в даний час важливо мати доступ до якісної психологічної допомоги, координувати роботу надавачів таких послуг та підтримувати один одного.

Для вихованців психологиня центру Наталія Кунц провела цікаві вправи, руханки, діти формували «Дерево щастя».

Для працівників та гостей центру сімейний лікар Любов Бельбас- Пундак та психологиня Наталя Кунц розповіли про вплив стресу на організм людини та як навчитися долати стрес.

Сьогодні важливо піклуватися про тих, хто потребує особливої уваги!

Цінуємо і Дякуємо всім працівникам центру за працю і турботу про наших дітей!

Поділитися: