Чи забезпечується учасник бойових дій місцем проживання на період профнавчання?

08.04.2024

У разі вибору здобувачем освіти для проходження професійного навчання закладу освіти, що розташований не за задекларованим/ зареєстрованим місцем проживання (перебування), такий здобувач освіти та особа, яка супроводжує особу з інвалідністю внаслідок війни I групи (не більше однієї особи), забезпечуються місцем проживання на період професійного навчання.

Це врегульовано пунктом 19 Порядку реалізації експериментального проєкту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2023 року № 984 https://is.gd/jzRDqy, яка набрала чинності 19 вересня 2023 року.

Договір про проживання в період профнавчання укладається між здобувачем освіти та закладом освіти.

У разі проживання особи, яка супроводжує особу з інвалідністю внаслідок війни I групи (не більше однієї особи), інформація про таку особу зазначається в договорі про проживання в період професійного навчання здобувача освіти.

Заклад освіти протягом п’яти робочих днів після укладення із здобувачем освіти договору про проживання у період профнавчання подає центру зайнятості, який направив здобувача освіти на професійне навчання, копію такого договору, засвідчену в установленому порядку уповноваженою особою закладу освіти, та розрахунок вартості проживання здобувача освіти в період навчання.

З інформацією щодо навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни можна ознайомитися на вебсторінці Державного центру зайнятості https://is.gd/nAezlC.

Якщо є питання щодо організації професійного навчання, зверніться в будь-яку філію, управління, відділи філій Івано-Франківського обласного центру зайнятості (контакти за посиланням https://is.gd/u0nOYN).

Також консультації ви можете отримати у Telegram https://t.me/DCZ_IF.

Поділитися: