Чергове засідання колегії Коломийської районної державної адміністрації

26.06.2013
Чергове засідання колегії Коломийської районної державної адміністрації

25 червня 2013 року в залі засідань Коломийської районної державної адміністрації відбулося засідання колегії районної державної адміністрації під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Романа Теодоровича Панчука, за участю начальника відділу персоніфікованого обліку та мереж головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області Анатолія Миколайовича Жиленка, керівників відділів і управлінь райдержадміністрації, районних установ, підприємств, організацій, сільських, селищних голів.

На колегії розглянуто питання про реалізацію в районі Указу Президента України В.Януковича від 24.05.2013 року №307/2013 «Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території», доповіла керівник апарату райдержадміністрації Білищак Леся Петрівна.

Про реформування і розвиток житлово-комунального господарства та хід виконання Програми забезпечення населення Коломийського району якісною питною водою в достатній кількості на 2006-2020 роки, доповів заступник голови райдержадміністрації Мочернюк Ярослав Васильович. Також він відмітив, що на даний час в районі працює 7 комунальних підприємств, це Отинійський комбінат комунальних підприємств, Гвіздецький комбінат комунальних підприємств, Печеніжинський комбінат комунальних підприємств, дочірнє підприємство «Сільський комунальник» с. Турка, житлово-комунальне господарство «Техносервіс» с.П’ядики, комунальне підприємство «Ковалівське» с.Ковалівка, комунальне підприємство Коломийське районне КП" та спільне підприємство ТзОВ «AVE – Коломия». Підприємства надають послуги населенню, бюджетним організаціям з водопостачання, водовідведення, збору та вивозу твердих побутових відходів.

В районі на даний час збиранням та транспортуванням твердих побутових відходів займається три підприємства: Печеніжинський комбінат комунальних підприємств, Отинійський комбінат комунальних підприємств та філія «АВЕ Коломия» ТзОВ «АВЕ Івано-Франківськ».

На виконання завдань та заходів з виконання «Програми забезпечення населення Коломийського району якісною питною водою в достатній кількості на 2006-2020 роки» в Коломийському районі є 5 централізованих (в т.ч. 2 комунальні – смт. Отинія та смт. Гвіздець, 2 сільські – села Ковалівка та Турка і 1 відомчий – с. Коршів) та 3 локальних водопроводи (села П’ядики, Годи-Добровідка та Підгайчики). Питома вага питної води, яку використовують промислові підприємства, установи, що користуються водою централізованих водопроводів, відповідно становить: смт. Отинія – 27-30 %, с. Ковалівка – 25,4 %, с. Коршів – 22-24 %, с. Турка – 15-20%, смт. Гвіздець 15-20%.

Прозвітувала начальник управління Пенсійного фонду України в м.Коломия та Коломийському районі Григорчук Галина Петрівна про роботу та стан виконання Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» в частині призначення, перерахунку та виплати пенсій. В управлінні на обліку станом на 01.06.2013 перебуває 40814 одержувачів пенсій, в тому числі 26270 одержувачів пенсій проживають на території району, або 28 відсотків загальної кількості жителів району. Із загальної кількості отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” – 38652 пенсіонери, з них жителі району – 24882 особи.

Впродовж січня - травня 2013 року управлінням за нормами Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” призначено 681 пенсійну справу, з них 404 пенсійних справ районних жителів та проведено 683 перерахунки пенсій, в тому числі 303 перерахунки жителям району. За цей же період призначено 10 пенсійних справ за іншими Законами.

Про завершення 2012-2013 навчального року та хід підготовки до нового 2013-2014 навчального року, доповіла в.о. начальника відділу освіти райдержадміністрації Козловська Марія Василівна. Загальноосвітні заклади району своєчасно та на належному рівні завершили 2012-2013 навчальний рік, а також під керівництвом райдержадміністрації, відділу освіти керівники закладів успішно проводять підготовку до початку нового навчального року. У 2012-2013 н. р. у 58 навчальних закладах району навчалося 10647 учнів, у т. ч. випускників 4 класу – 1107, випускників 9 класу – 1138, з них 90 – з відзнакою, випускників 11 класу – 598, з них – 58 з медалями.

Упродовж року успішно проводилося упровадження Державного стандарту початкової загальної освіти та нових навчальних програм. Початкова школа знаходиться на передових засадах реформування національної освіти, тому цій ланці освіти приділяється особлива увага.

Посилення уваги держави до розвитку системи освіти має надзвичайно важливе значення для українського суспільства. Запровадження обов’язкової дошкільної освіти, розроблення Державної цільової програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року є вагомими кроками на шляху інтеграції українського довкілля у європейський і світовий освітній простір.

У районі постійно збільшується мережа дошкільних навчальних закладів. Кількість дошкільних закладів сьогодні складає – 34, якими охоплено 2009 дітей. Крім того, при школах району, у населених пунктах, де немає дошкільного навчального закладу, працювало 28 підготовчих груп для дітей п’ятирічного віку, якими було охоплено 400 дітей.

Продовжується процес створення нових навчальних закладів, зокрема навчально-виховних комплексів.

Виконані роботи щодо утеплення шкіл в рамках Кіотського протоколу, зокрема у Іванівецькій, Товмачицькій, Турківській, Підгайчиківській, Отинійській, Ковалівській, П’ядицькій, Мишинській школах. Крім основного призначення – утеплення, дані школи набули ще й привабливого зовнішнього вигляду.

Щорічно зростає кількість учасників навчально-виховного процесу, які організовано підвозяться до місця навчання (роботи) і додому. У районі підвозом забезпечено 100% учнів. Для організації якісного підвозу учасників навчально-виховного процесу використовувалися 10 шкільних автобусів, два з яких отримано у 2012 році.

Про підсумки весняно-польових робіт, доповів начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Гайдейчук Петро Петрович. В районі підходить до завершення проведення комплексу весняно-польових робіт. З метою своєчасного та якісного їх виконання в оптимальні строки, виконання стратегічних і тактичних завдань по догляду за озимими культурами, мобілізації всіх наявних матеріально-технічних ресурсів, наказом управління агропромислового розвитку райдержадміністрації від 01.04.2013р. №6 «Про затвердження плану заходів щодо збереження озимих культур, проведення комплексу весняно-польових робіт у 2013 році» були затверджені заходи, спрямовані на досягнення в кінцевому результаті високого урожаю сільськогосподарських культур. Весняно-польові роботи сільськогосподарськими підприємствами проведено за стовідсоткового забезпечення насінням, мінеральними добривами (потреба 2524 тонни) та засобами захисту рослин (потреба 22,9 тонни).

- Про здійснення заходів щодо запобігання протидії корупції, доповів завідувач сектором взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Цибуляк Василь Васильович. Заслухавши та обговоривши довідку про здійснення заходів щодо запобігання проявів корупції колегія райдержадміністрації відмітила, що проведена відповідна робота з кадрами у структурних підрозділах райдержадміністрації, сільських селищних радах по виконанню вимог Конституції України, Законів України „Про державну службу”, „Про засади запобігання і протидії корупції” та інших нормативно-правових актів з питань державної служби та боротьби з корупцією, згідно річних планів роботи.

З усіх розглянутих питань прийнято конструктивні рішення.

Поділитися: