Чергове засідання колегії Коломийської райдержадміністрації

26.11.2013
Чергове засідання  колегії Коломийської райдержадміністрації

25 листопада 2013 року в Коломийському районі під керівництвом голови райдержадміністрації М.М.Негрича проведено чергове засідання колегії.

В роботі колегії взяв участь заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації І.П.Андріїшин.

Перед початком засідання колегії голова райдержадміністрації М.М.Негрич вручив голові Нижньовербізької сільської ради М.В.Карпенюк диплом переможця Всеукраїнського конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку» за підсумками роботи у 2012 році, в якому село Нижній Вербіж серед населених пунктів України, віднесених до шостої категорії, зайняло третє місце та відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 23.10.2013 року № 837-р нагороджено дипломом переможця.

Заступник голови райдержадміністрації Л.І.Михайлишин доповіла про хід виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за 9 місяців 2013 року та хід виконання Указу Президента України від 12.06.2013 року №327/2013 «Про невідкладні заходи щодо прискорення здійснення економічних реформ».

Робота районної державної адміністрації спрямовувалась на забезпечення виконання на території району Конституції і законів України, актів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України, розпоряджень облдержадміністрації, подальшого соціально-економічного розвитку території, вирішення життєво важливих питань для жителів району та на виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку району на 2013 рік та основні напрями розвитку на 2014-2015 роки.

Під постійним контролем знаходиться питання виплати спеціальної тваринницької дотації за утримання та збереження до певного віку молодняка великої рогатої худоби. З початку 2013 року для отримання цієї дотації подано документи 2403 особами.

Приділялась увага розвитку інфраструктури, а саме ремонту доріг як комунального, так і місцевого значення. Проведено капітальний ремонт повітряних ліній протяжністю 127,4 км, капітально відремонтовано 56 трансформаторних підстанцій, замінено 435 аварійних опор.

За 9 місяців 2013 року забезпечено виплату 11863 одержувачам державної допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам.

Вживалися заходи щодо належної підготовки і проведення оздоровчої кампанії 2013 року. З початку 2013 року в заклади оздоровлення на оздоровлення і відпочинок направлено 225 дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки.

Посилено увагу до забезпечення захисту прав і законних інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, реалізації можливостей їх гармонійного розвитку. З початку року на первинний облік служби у справах дітей райдержадміністрації взято 22 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них, 16 дітей влаштовано під сімейні форми виховання - опіку, 3 - в сім’ї родичів, знайомих, 1 влаштовано в Івано-Франківський притулок для дітей, 2 дітей усиновлено.

В рамках соціальних ініціатив Президента України Януковича В.Ф. «Діти-майбутнє України», в напрямку: «Кожній дитині – всебічний розвиток», а саме по модернізації дитячих спортивних майданчиків в районі відкрито спортивний майданчик із синтетичним покриттям для Великокам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Завершено реконструкцію сільського стадіону та встановлено спортивні майданчики із синтетичним покриттям в с.Воскресинці та смт. Печеніжин.

Також заступник голови Л.І.Михайлишин доповіла про наповнення споживчого ринку товарами місцевих товаровиробників.

Про виконання соціальних ініціатив Президента України, спрямованих на посилення захисту та підтримку дітей і сімей з дітьми, здійснення першочергових заходів з покращення матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров'я, в яких надається медична допомога дітям доповів перший заступник голови райдержадміністрації Р.Т. Панчук та відзначив, що в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича, спрямованих на посилення захисту та підтримку дітей і сімей з дітьми, вживаються першочергові заходи з покращення матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров`я, в яких надається медична допомога дітям в Коломийському районі. Забезпечується соціальний захист прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

Управлінням праці та соціального захисту населення Коломийської райдержадміністрації своєчасно перераховуються та виплачуються всі види державних соціальних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, дітям – інвалідам, інвалідам з дитинства, дітям – сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Протягом 10 місяців 2013 року 42 дітям-інвалідам видано направлення в протезний цех для забезпечення протезно-ортопедичними виробами.

В Коломийському районі діє «Районна цільова програма соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, профілактики бездоглядності та безпритульності серед неповнолітніх до 2016 року», відповідно до якої на забезпечення реалізації житлових прав дітей передбачено кошти.

Про стан наповнення бюджету та погашення заборгованості до Пенсійного фонду України платниками району доповіли начальник управління Пенсійного фонду в м.Коломиї та Коломийському районі Г.П. Григорчук та заступник начальника Коломийської ОДПІ Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області О.М.Федик, зокрема відзначили, що Управлінням Пенсійного фонду України в м.Коломиї та Коломийському районі постійно вживаються заходи щодо забезпечення наповнення бюджету, своєчасного фінансування пенсій та допомог, а також недопущення росту боргів до бюджету Фонду. Для забезпечення наповнення бюджету власними коштами управління Пенсійного фонду в місті Коломиї та Коломийському районі проводилася цілеспрямована робота щодо контролю за сплатою єдиного внеску та погашення заборгованості платників шляхом взаємодії із соціальними партнерами, правоохоронними органами, органами державної виконавчої служби.

Начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації П.П. Гайдейчук прозвітував про завершення осінньо-польових робіт у 2013 році.

В 2013 році Коломийський район за високоефективну працю в галузі сільського господарства нагороджений дипломом голови облдержадміністрації.

Станом на 08.11.2013р. всіма категоріями господарств зібрано зернові та зернобобові на площі 18669га (94,5%), в тому числі в агроформуваннях 8779га (88,9% до площ посіву).

Директор Коломийського міськрайонного центру зайнятості М.Д. Мацьків доповів про затвердження переліку видів громадських робіт та робіт тимчасового характеру на 2014 рік та відзначив, що відповідно до ст.ст.6,24,39,41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», ст. 31 Закону України «Про зайнятість населення», Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. №175, з метою організації і проведення оплачуваних громадських робіт для зареєстрованих безробітних осіб, які перебувають на обліку в міськрайонному центрі зайнятості, як такі, що шукають роботу та працівників, які втратили частину заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення до 50 відсотків, передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції.

Також розглянуто питання про стан виконавської дисципліни у роботі з контрольними документами за 9 місяців 2013 року та посилення контролю за виконанням актів та доручень Президента України,Уряду, голови облдержадміністрації відповідно до розпорядження облдержадміністрації від 05.11.2013 р. №745. Відповідно до вимог Указу Президента України від 26.04.2005 р. №1132/2005 «Питання контролю за виконанням указів, розпоряджень і доручень Президента України», доручень Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. від 19.05.2010 р. №27554/2/1-1 та від 05.06.2013 №21339/1/1-130 а також, завдань визначених в розпорядженні облдержадміністрації від 05.11.2013 року №745, проведений аналіз виконання актів та доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень голови облдержадміністрації, доручень керівництва облдержадміністрації, інших документів органів виконавчої влади вищого рівня, запитів і звернень народних депутатів України, депутатів місцевих рад розпоряджень та доручень керівництва райдержадміністрації свідчить, що завдяки посиленню контролю за виконанням документів, що містили завдання для райдержадміністрації, з боку керівників структурних підрозділів райдержадміністрації забезпечено належний рівень виконавської дисципліни, зокрема, забезпечено виконання завдань та зменшення кількості порушених термінів виконання.

Поділитися: