Більше 10 мільйонів гривень податку на прибуток задекларовано за результатами року

16.03.2012

Надходження з податку на прибуток від підприємств, які взяті на обліку у Коломийській ОДПІ в 2011 році зросли до рівня минулого року на 24 відсотки і склали 12,9 млн.грн. Досягти такого результату вдалося за рахунок залучення платників до добровільної сплати шляхом проведення відповідної роз‘яснювальної роботи.

Так, доходи підприємств, що враховуються при визначенні об‘єкта оподаткування, за результатами декларування зросли порівняно з 2010 роком на 192,5 млн. грн. і склали 952,0 млн. грн.

Позитивом є те, що збільшилося і число підприємств, в яких доходи більше одного мільйона гривень, таких підприємств налічується 94. Податок на прибуток від цієї категорії платників – 6,4 млн. грн.

Сплачують податок на прибуток консолідовано 20 платників, податкове зобов’язання з податку на прибуток яких склало 1 млн. грн., що в порівнянні з II-III кварталом 2011 року більше на 0,6 млн. грн.

Податкову віддачу більше одного відсотка задекларували 420 підприємств.

За результатами податкової звітності 4 підприємства використали можливість, за дотримання певних умов ведення бізнесу, застосувати «нульову» ставку з податку на прибуток, як це передбачено Податковим кодексом України, тобто скористалися пільгою в оподаткуванні. Сума пільги склала 0,8 млн. грн.

Поділитися: