Баланс доступу до інформації та національної безпеки – уроки України під час збройних конфліктів

11.10.2024

10 жовтня 2024 року Офісом Омбудсмана України спільно з ПРООН в Україні та МЗС Данії організовано Міжнародну конференцію «Баланс доступу до інформації та національної безпеки – уроки України під час збройних конфліктів» .

Під час конференції учасники обговорювали головні виклики, рекомендації для влади а також досвід інших держав як зберегти баланс між доступом до інформації та національною безпекою.

Коломийську районну державну адміністрацію на заході представляла перший заступник голови райдержадміністрації Любов Михайлишин.

Омбудсман України відзначив, що за підтримки ПРООН в Україні ми вже третій рік проводимо всеукраїнський моніторинг щодо дотримання права на доступ до інформації в умовах воєнного стану. Результати засвідчують незначний, однак стабільний прогрес у забезпеченні інформаційних прав. Так, цьогоріч на 26% покращилася ситуація з оприлюдненням розпорядниками на офіційних вебсайтах суспільно-необхідної інформації.

Окрім цього, Подякою Уповноваженого відзначено три розпорядника інформації, які за результатами всеукраїнського моніторингу 2024 року мають найкращі результати щодо забезпечення інформаційних прав в умовах воєнного стану 2024 року, серед них Коломийська районна державна адміністрація, яка ввійшла в першу трійку, згідно рейтингу органів державної влади та органів місцевого самоврядування за результатами останнього моніторингу.

Поділитися: