Армійська англійська: запущено перший в Україні YouTube-канал з навчання

19.10.2023

Тепер військові зможуть у будь-який час вивчати мілітаристичну лексику та граматику. В Україні запустили перший канал на YouTube із навчання спеціалізованої військової англійської за стандартами НАТО: "Армійська Англійська".

Навчальний курс створено командою викладачів, на чолі з викладачкою із Бахмута Оленою Чекрижовою, яка протягом року на волонтерських засадах навчала англійської українських захисників, викладала на військових базах і у штабах.

Викладачка з 14-річним досвідом, втративши у 2014 році свій дім у Бахмуті, прийняла важке, але важливе рішення — залишити рідне місто. У Києві Олена відкрила курси англійської мови, створила штат та запустила доволі успішний бізнес. Коли росія почала повномасштабний наступ, жінка не захотіла тікати вдруге. Вона залишилася в столиці, допомагала в евакуації цивільних, а згодом знайшла напрям роботи, в якому змогла ефективно застосовувати свої професійні навички. Спочатку Олена провела для військових тестування, визначивши рівень їхніх знань та мотивацію. Акцент зробила на тих, хто мав велике бажання та початковий рівень, адже таких було найбільше.

Для того, аби створити курс військової англійської Олені довелось самостійно розбиратися з лексикою і термінологією. Зізнається, іноді хлопці допомагали їй розібратися у військовій справі, тож результат спільної роботи не забарився.

"Я можу сказати, що за той період, що ми займалися, багато хто з моїх студентів показував успіхи. До нас приїжджали британські журналісти, і вони спілкувалися з носіями мови онлайн і дійсно я помічала їхній прогрес. І вони самі бачили прогрес", — резюмувала авторка проєкту "Армійська англійська".

Зараз для того, аби українські воїни змогли вивчати англійську онлайн в зручний для них час, Олена разом з іншими волонтерами створила YouTube-канал "Армійська англійська". Ці 15-хвилинні відео створені для початківців.

За допомогою роликів можна вивчати граматику на військових прикладах та лексику за тематичними напрямами. Волонтери випускатимуть ролики тричі на тиждень і працюватимуть над розвитком проєкту.

Завдяки урокам військові зможуть у будь-який зручний для себе час покращувати знання спеціалізованої military лексики та граматики.

Англійська скоро стане другою мовою у Збройних силах України. Тож військовим варто серйозно віднестися до її вивчення.

Переглядати ролики для вивченння англійської мови для військовослужбовців можна за посиланням: https://www.youtube.com/@engforuarmy/videos

Поділитися: