90-річчя сотенного УПА Мирослава Симчича (Кривоноса)

11.01.2013
90-річчя сотенного УПА Мирослава Симчича (Кривоноса)

5 січня 2012 року в МПК «Народний дім» відбувся вечір повстанської слави, народної шани «Із Богом і Україною в серці» з нагоди 90-річчя з дня народження сотенного УПА, голови міськрайонного Братства ОУН-УПА Мирослава Симчича.

Голова районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич, міський голова Ігор Богданович Слюзар, голова районної ради Богдан Володимирович Болюк прийшли привітати шановного пана Мирослава, вручили спільну грамоту голови райдержадміністрації, голови районної ради, міського голови за заслуги в національно-визвольній боротьбі, в утвердження та розбудові української держави та з нагоди 90-річчя від дня народження та цінний подарунок – портрет Мирослава Симчича. Також привітати Кривоноса прийшли його побратими, депутати Верховної Ради України, делегація Івано-Франківської обласної ради, делегація Львівської обласної ради, студенти, громадськість.

Мирослава Симчича нагороджено найвищою обласною нагородою - медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям».

Мирослав Симчич (псевдо Кривоніс) уродженець села Вижній Березів Косівського району, у 1946 році був призначений командиром «Березівської сотні» 21-го Коломийського тактичного відтинку УПА, яка успішно діяла у Косівському, Жаб’євському (Верховинському), Коломийському районах, здійснювала рейди гірськими районами Чернівецької області. 5 грудня 1948 року непритомним потрапив до полону і провів у таборах майже 33 роки. Непересічна постать почесного громадянина міста Коломиї, Мирослава Симчича, невпинно прищеплює молодому поколінню свій патріотичний дух і є взірцем для наслідування прийдешнім поколінням.

Поділитися: