9 травня - День Європи. Зі святом!

09.05.2023

Дорогі земляки!

Цьогоріч Україна вперше долучилася до заходів з нагоди Дня Європи, згідно Указу Президента України Володимира Зеленського, підписаного 8 травня 2023 року, відповідно до якого Україна відзначатиме День Європи разом із країнами Європейського Союзу – 9 травня, в статусі країни-кандидата на членство в ЄС.

«Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань», - йдеться в документі.

Ми рішуче повертаємось в Європу, до європейської родини народів. Повертаємося, бо Україна завжди там була. Ми вшановуємо нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм.

Україна та українці показали світові свою силу та стійкість, довели свою відданість цінностям ЄС. Сьогодні очевидно, що майбутнє Європи неможливе без України і майбутнє України неможливе без Європи. Вибір українського суспільства – це бути в європейській родині країн. І ми платимо високу ціну за бажання бути частиною цивілізованого світу.

День Європи – це також чудовий привід висловити подяку Європейському Союзу за підтримку та допомогу у боротьбі з російськими окупантами. Дякуємо Європі та всьому світові за підтримку! Разом – до перемоги у війні за незалежність, відновлення миру та демократичні цінності!

Голова районної державної адміністрації Любомир Глушков

Поділитися: