60 – літнній ювілей Правлячого Архієрея єпархії Єпископа Миколи Сімкайла

23.11.2012
60 – літнній ювілей Правлячого Архієрея єпархії Єпископа Миколи Сімкайла

21 листопада 2012 року Правлячий Архієрей єпархії Єпископ Микола Сімкайло відсвяткував свій 60- літнній ювілей

З такої нагоди до Коломиї зїхалося чимало священнослужителів та друзів єпископа Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Святкування розпочалося торжественною Архієрейською Літургією у Катедральному Соборі Преображення Христового, який освятили у серпні цього року. Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин та більше 60 священнослужителів разом з Владикою Миколаєм співслужили Архієрейську Літургію.

Архієрея Миколая, шанують і поважають далеко за межами Прикарпаття. Його активну духовну, культурно-просвітницьку та громадську позицію, яка об’єднує люд Божий на теренах Коломийсько-Чернівецької єпархії в Єдину Церкву Христову високоцінують як парафіяни так і духовенство.

По завершенні Святої Літургії і численному Многолітті на адресу духовенства та вірних, особливо іменинників – всіх, хто носить ім’я Михаїл, лунали слова вітань, а особливо для Владики Миколая.

Окрім духовенства на урочистій Літургії були присутні заступник голови обласної державної адміністрації Роман Іваницький, голова районної державної адміністрації Михайло Негрич, голова районної ради Богдан Болюк, міський голова Ігор Слюзар, представники правоохоронних органів, науковці, діячі мистецтва, які прийшли привітати Преосвященного владику Миколая з його ювілеєм.

Голова районної державної адміністрації М.М. Негрич щиро привітав Владику Миколая і зазначив: «Ви є зразком духовного провідника, взірцем сподвижницької праці в ім’я служіння Богові, вносите значний вклад у відродження духовності на Коломийщині та Україні.

Глибока віра, працьовитість і жертовність - це ті головні риси, якими Господь наділив Вас, і які є головною рушійною силою у Вашому житті.

Нехай Господь завжди підтримує Вас у молитвах та ділах спрямованих на утвердження віри Христової в душах парафіян, щоб Ваша ревна праця завжди знаходила милостиву Божу підтримку для добра та розвитку Церкви.»

На завершення урочистостей Владика висловив подяку за спільну молитву та щирі слова привітання і ще раз подякував усім, хто розділив разом з ним радість свята.

«Треба жити і подавати приклад, світити сонцем Божої правди і справедливості. Це є ціль, це є святий обов’язок кожної людини, яка призначена Господом Богом для того щоб йому служити, а єпископ тим паче повинен робити все з любов’ю, шаною і повагою до людей не дивлячмсь ні на що. Будемо житии, будемо дякувати Богові і просити у нього щоб кожен наш деь був плодотворний, гарний і спасительний. Дякую усім за вітання і нехай благословить вас Господь», – подякував усім за вітання владика Коломийсько-Чернівецької єпархії Кир Миколай Сімкайло.

Поділитися: